joi, 17 ianuarie 2013

Ceapa marinata


De foarte multe ori aud persoane ca fac salate cu ceapa marinata. Preferata mea este salata care contine ceapa rosie lunguiata, sau ceapa de balta cum i se mai spune pe la noi. Mai jos o sa va prezint cat de simplu se prepara aceasta ceapa marinata.

Ingrediente:
  • 200 g ceapa rosie lunguiata
  • o lingurita sare
  • 200 ml apa
  • 2 linguri otet
Mod de preparare:
Curatati ceapa, spalati-o si stergeti-o cu un prosop absorbant de bucatarie.
Despicati-o in jumatate pe lungime si taiati-o pe latime, in fasii subtiri. Cat de subtiri puteti (taiata solzisori cum se spune in popor). Frecati ceapa cu sarea intr-o cratita.
Adaugati apa si otetul si puneti vasul pe foc potrivit. Acoperiti cu un capac. Amestecati din cand in cand.
Lasati vasul pe foc pana apa a scazut si ceapa s-a inmuiat.
Sa aveti spor! Revin curand si cu reteta de salata!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena