De foarte multe ori aud persoane ca fac salate cu ceapa marinata. Preferata mea este salata care contine ceapa rosie lunguiata, sau ceapa de balta cum i se mai spune pe la noi. Mai jos o sa va prezint cat de simplu se prepara aceasta ceapa marinata.
Ingrediente:
- 200 g ceapa rosie lunguiata
- o lingurita sare
- 200 ml apa
- 2 linguri otet
Curatati ceapa, spalati-o si stergeti-o cu un prosop absorbant de bucatarie.
Despicati-o in jumatate pe lungime si taiati-o pe latime, in fasii subtiri. Cat de subtiri puteti (taiata solzisori cum se spune in popor). Frecati ceapa cu sarea intr-o cratita.
Adaugati apa si otetul si puneti vasul pe foc potrivit. Acoperiti cu un capac. Amestecati din cand in cand.
Lasati vasul pe foc pana apa a scazut si ceapa s-a inmuiat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.