vineri, 11 ianuarie 2013

Friptura de iepure la tava



Marinata (bait) pentru carnea de iepure:

  • 2 cepe taiate in 4
  • o jumatate de telina taiata bucati
  • un morcov taiat felii
  • cateva boabe de piper
  • 1/2 lingurita de piper pisat
  • 4-5 foi de dafin
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1-2 lingurite sare
  • 100 ml vin rosu (am folosit de casa)
Ingrediente pentru friptura:

  • un iepure
  • 100 g slanina
  • o capatana usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
Spalati bine iepurele si taiati-l in bucati potrivite. Presarati sare peste carne apoi puneti-o intr-un vas si adaugati ingredientele pentru marinata. Lasati la frigider cateva ore, invartiti din cand in cand carnea in vas.
Intr-o tava puneti slanina taiata fasii si cateva felii de usturoi. Asezati iepurele si peste el turnati uleiul incins.
Acoperiti tava cu capac si dati-o la cuptor (incins la 230grade) pentru 20 minute apoi micsorati focul la 180 grade. Lasati friptura la cuptor in jur de 2 ore. In ultima ora luati capacul de pe tava pentru a se rumeni carnea.
Alaturi de un sos de hrean cu smantana merge de minune...
Sa aveti spor si pofta!

19 comentarii:

  1. Foarte buna friptura! Cum se rupe ea asa, chiar in fata mea, mi-ai facut pofta, Irina!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumos se vad fibrele! pofta mare! :P

    RăspundețiȘtergere
  3. vaaai, daca vede mama moare de poftaaaaa :)
    Te pup scumpa mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. ador carnea de iepure!!!!!!!!
    te puuup!

    RăspundețiȘtergere
  5. vai, ce sectiune!!!! m-ai omorat cu asta, si musai vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  6. mama mia super gustos , asa il fac si eu

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bun .e ok merita incercat.

    RăspundețiȘtergere
  8. reteta de minune multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. mi-ai lasat gura apa, la cum arata, atat de apetisant, suculent si bine pregatit, exact cum imi place sa fie, bravo :D

    RăspundețiȘtergere
  10. FOARTE BUNA. am incercat si eu reteta, iar invitatii s-au lins pe degete.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu cresc iepuri,si fac friptura din carnea de iepure,nu comentez rereta,este super dar,nu credeti ca este prea mult 2 ore ,pentru ca ,carnea de iepure este f.frageda,.eu dau o fiertura carnii apoi procedez asa si nu sta 2 ore la cuptor,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca o fierbi iese din ea tot gustul ,o pui la cuptor cu capac si la foc mic sa vezi ce gustoasa e

      Ștergere
  12. ce pofta miati facut acu prepar si eu lam pus la marinat doar ca eu am pus vin cam dublu da abia astept sa savurez

    RăspundețiȘtergere
  13. De cat ulei este nevoie? Se adauga si apa in tava? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  14. din carne de iepure productie proprie am incercat friptura ta,si a iesit delicious....o recomand chiar si celor ce nu le place carnea de iepure

    RăspundețiȘtergere
  15. E perfectă reteta !!Am facut-o la o masă festivă şi invitaţii s-au lins pe degete.Multumesc pentru sfaturi.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena