Marinata (bait) pentru carnea de iepure:
- 2 cepe taiate in 4
- o jumatate de telina taiata bucati
- un morcov taiat felii
- cateva boabe de piper
- 1/2 lingurita de piper pisat
- 4-5 foi de dafin
- 1/2 lingurita cimbru
- 1-2 lingurite sare
- 100 ml vin rosu (am folosit de casa)
- un iepure
- 100 g slanina
- o capatana usturoi
- 100 ml ulei
- sare si piper dupa gust
Intr-o tava puneti slanina taiata fasii si cateva felii de usturoi. Asezati iepurele si peste el turnati uleiul incins.
Acoperiti tava cu capac si dati-o la cuptor (incins la 230grade) pentru 20 minute apoi micsorati focul la 180 grade. Lasati friptura la cuptor in jur de 2 ore. In ultima ora luati capacul de pe tava pentru a se rumeni carnea.
Alaturi de un sos de hrean cu smantana merge de minune...
Sa aveti spor si pofta!
Foarte buna friptura! Cum se rupe ea asa, chiar in fata mea, mi-ai facut pofta, Irina!
RăspundețiȘtergerepfoaaaa!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergerece frumos se vad fibrele! pofta mare! :P
RăspundețiȘtergereWow!!! facem schimb?Pup!
RăspundețiȘtergerevaaai, daca vede mama moare de poftaaaaa :)
RăspundețiȘtergereTe pup scumpa mea!
ador carnea de iepure!!!!!!!!
RăspundețiȘtergerete puuup!
vai, ce sectiune!!!! m-ai omorat cu asta, si musai vreau si eu!
RăspundețiȘtergeremama mia super gustos , asa il fac si eu
RăspundețiȘtergereFoarte bun .e ok merita incercat.
RăspundețiȘtergerereteta de minune multumesc
RăspundețiȘtergeremi-ai lasat gura apa, la cum arata, atat de apetisant, suculent si bine pregatit, exact cum imi place sa fie, bravo :D
RăspundețiȘtergereFOARTE BUNA. am incercat si eu reteta, iar invitatii s-au lins pe degete.
RăspundețiȘtergeresperrr tareee///
RăspundețiȘtergereeu cresc iepuri,si fac friptura din carnea de iepure,nu comentez rereta,este super dar,nu credeti ca este prea mult 2 ore ,pentru ca ,carnea de iepure este f.frageda,.eu dau o fiertura carnii apoi procedez asa si nu sta 2 ore la cuptor,
RăspundețiȘtergeredaca o fierbi iese din ea tot gustul ,o pui la cuptor cu capac si la foc mic sa vezi ce gustoasa e
Ștergerece pofta miati facut acu prepar si eu lam pus la marinat doar ca eu am pus vin cam dublu da abia astept sa savurez
RăspundețiȘtergereDe cat ulei este nevoie? Se adauga si apa in tava? Multumesc
RăspundețiȘtergeredin carne de iepure productie proprie am incercat friptura ta,si a iesit delicious....o recomand chiar si celor ce nu le place carnea de iepure
RăspundețiȘtergereE perfectă reteta !!Am facut-o la o masă festivă şi invitaţii s-au lins pe degete.Multumesc pentru sfaturi.
RăspundețiȘtergere