miercuri, 30 ianuarie 2013

Muffins cu prune uscate


Prune uscate amestecate cu coaja de portocale, acestea sunt ingredientele principale care dau aroma acestor  prajiturici delicioase.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 10 g praf de copt (un plic)
  • 250 g prune uscate fara samburi (sa fie "carnoase")
  • coaja de la o portocala
  • 2 oua
  • 80 g zahar tos
  • 60 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • o lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Amestecati faina cu praful de copt, prunele taiate in 6 si coaja de portocala.
Bateti bine ouale cu zaharul apoi adaugati laptele, untul topit si la urma puneti treptat amestecul cu faina.
Adaugati esenta si distribuiti compozitia intr-o tava de muffins tapetata cu unt sau cu hartiute speciale.
Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 22 minute. Lasati prajiturelele la racit apoi pudratile cu zahar pudra.
Pufoase, bune, se prepara rapid si merg de minune pentru pachetelul copiilor.
Sa aveti spor si pofta!

5 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena