luni, 21 ianuarie 2013

Nuci cu untura coapte in cuptor


Da da da da da! Iubesc nucile si pe departe acestea sunt cele mai bune mancate de pana acum! Nu spun ca cele cu nuci nu sunt bune. Dar nuci mai fragede ca acestea nu am mancat... Au untura in compozitie si putin amoniac, dar va prezint mai jos ingredientele!

Ingrediente coji (75 nuci = 150 coji):

  • 500 g faina
  • 125 g untura
  • 125 g margarina sau unt
  • un ou
  • 100 g zahar pudra (3/4 dintr-o cana)
  • 2 linguri cacao (15 g)
  • o lingura esenta rom
  • o lingurita rasa amoniac (3-4 g)
  • o lingura smantana (30g)
Ingrediente umplutura:

  • 500 g smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g nuci
  • o lingurita esenta rom
Mod de preparare:
Puneti intr-u vas faina. Faceti putin loc in mijloc si adaugati si restul ingredientelor pentru coji.
Framantati bine pana se omogenizeaza aluatul, inveliti-l in folie si lasati-l 2-3 ore la frigider. Va asigur ca nu are nimic compozitia daca sta mai mult, 12-24 ore. E testat :).
Faceti batoane din aluat si taiati-le. Luati o bucata de aluat si mulati-o dupa tavita cat mai subtire. Puneti tavitele intr-o tava mai mare. Nucile oricum cresc la copt.
Dati tava la cuptor (preincalzit 160 grade) pentru 17-18 minute. Scoateti cojile din tavite imediat ce ati scos tava din cuptor cu ajutorul uni prosop. Strangeti putin tavita si imediat va iesi.
Raciti-le pe un gratar.
Bateti smantana cu zaharul pudra pana se intareste. Aveti grija sa nu o transformati in unt. Adaugati nuca macinata si esenta. Umpleti cojile cu frisca (smantana batuta+nuca) si lasati-le la temperatura camerei cateva ore pana se inmoaie apoi mutati-le in frigider.
Am facut doua portii in mai putin de o saptamana :)... 
Sa aveti spor si pofta!


25 de comentarii:

  1. Minunata reteta .Eu le fac simple fara cacao ...si le coc in presa .Cred ca am sa incerc si varianta ta cu cacao.Felicitari pentru blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Amely. Am si eu retata pentru presa dar mai mult imi plac dupa aceasta reteta. Te mai astept in vizita.

      Ștergere
    2. postati pe net am presa dar nu amfolosito nu am gasit o reteta buna

      Ștergere
  2. Woooow, superbe fotografii, dar si nucile! :)
    Felicitari :-*

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa fie foarte fragede daca sunt cu untura.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mama,te-ai vorbit cu Cristina de la "Cristin s Word ". :)
    Acuma vin de pe blogul ei unde tocmai am admirat niste nuci.
    Superbe si ale tale .
    Poate ai nevoie de un "pargator de nuci " .
    Ma angajez :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Irina, oare unde gasesc tavite pentru nuci?
    Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ella am cumparat chiar zilele acestea din bazar(Suceava). AM si aluatul pregatit deci doar trebuie sa le testez. Alice spunea ca sunt si la Dedeman.

      Ștergere
  6. O sa le incerc si eu.arata foarte bine.felicitari.sper sa imi iasa la fel de bune ca ale tale.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu inteleg faza cu tavitele.imi explica si mie cineva. nu am forme de nuci

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc...am cautat mult reteta...le facea mama mai demult si o pierdusem

    RăspundețiȘtergere
  9. ne-ar fi de ajutor si informatia :cam cate nuci ies din aluatul respectiv?

    RăspundețiȘtergere
  10. Reteta asta merge si in forma pe aragaz?

    RăspundețiȘtergere
  11. Unde se mai gasesc acest tavite eu am doar cateva dar as mai cumpara ca sa mearga mai repede eu si familia mea le adoram si le fac doar la sarbatori daca as avea mai multe as face mai des ca sunt delicioase.Felicitari pentru Blog !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tavitele le poti gasi in Piata Mica sau in Piata Mare asta daca esti din Suceava..Eu am dat 3 lei pe un set ce contine 10 tavite

      Ștergere
  12. Unde se mai gasesc acest tavite eu am doar cateva dar as mai cumpara ca sa mearga mai repede eu si familia mea le adoram si le fac doar la sarbatori daca as avea mai multe as face mai des ca sunt delicioase.Felicitari pentru Blog !

    RăspundețiȘtergere
  13. minumata reteta am facut chear azi cojile mai trebuie sa le umplu multumesc mult pentru reteta o sa pun poza pe net cind sint gata

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna seara! Cat timp rezista cojile de nuci (fara sa le umplu cu crema ),daca pun ou si smantana in compozitia lor? Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena