Ingrediente (3 foi):
- 2 oua
- 200 g zahar
- 200 g unt moale
- 500 g faina (+/- cateva grame)
- 10 g praf de copt (un plic)
- 2 lingurite esenta rom
- 150 g faina
- 750 ml lapte
- 150 g zahar (ars)
- 150 g zahar tos
- 200 g unt
- 2 plicuri zahar vanilat
Bateti ouale cu zaharul pana se topeste. Adaugati treptat untul moale apoi restul ingredientelor. Lasati aluatul la temperatura camerei pentru 15 minute apoi impartiti-l in 3.
Intindeti 3 foi egale, fie direct pe hartie de copt fie pe o folie de silicon (este sablonul meu) apoi puneti-le intr-o tava. Coaceti foile pe rand in cuptor (preincalzit 180 grade), in jur de 12 minute. Daca aveti cuptor cu convectie puteti coace in acelasi timp doua.
Mod de preparare crema:
Dizolvati faina in putin lapte rece. Puneti restul de lapte pe foc, cand fierbe adaugati faina si micsorati flacara. Amestecati sa nu se prina. Cand faina este fiarta adaugati zaharul ars (puneti zaharul intr-un ibric pe foc, pana se lichifiaza).
Amestecati pana se omogenizeaza compozitia apoi adaugati zaharul tos. Cand se topeste zaharul luati crema de pe foc si lasati-o la racit.
Mixati untul cu zaharul vanilat si adaugati treptat crema racita.
Ungeti fiecare foaie cu 1/3 din crema. Deasupra presarati nuca tocata. Eu am presarat ceea ce vedeti langa foi.
Lasati prajitura cel putin 12 ore la temperatura camerei pentru a se inmuia foile apoi taiati-o dupa plac.
Sa aveti spor si pofta!
Cred ca-i delicioasa si se topeste in gura, nu-i asa? ;-)
RăspundețiȘtergerefoarte buna prajitura!
RăspundețiȘtergereMultumesc.
RăspundețiȘtergereUn adevarat deliciu prajiturica asta!
RăspundețiȘtergere