Recunosc ca prajiturile cu nuci sunt o placere pentru mine. Daca mai contin si putin ness e si mai mare placerea.
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 140 g zahar
- 140 g nuca macinata
- o lingura rasa faina
- un pachet praf de copt 10g
- 200 g unt moale
- 120 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 2 linguri ness (mai mult sau mai putin, dupa gust )
- 100 g nuca sfaramata
Bateti spuma albusurile cu putina sare, adaugati treptat zaharul.
Cand spuma este densa adaugati treptat galbenusurile batute.
Adaugati praful de copt stins cu o lingura otet apoi treptat nuca si faina.
Turnati blatul intr-o tava 42*30 cm si dati la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 10-15 minute.
Pentru crema amestecati untul cu zaharul pudra apoi adaugati treptat galbenusurile.
Intr-o cana puneti ness-ul si o lingura cu apa fierbinte. Amestecati pana se dizolva. Cand ajunge la temperatura camerei adaugati-l peste crema.
Amestecati usor pana se omogenizeaza apoi adaugati nuca sfaramata.
Taiati blatul in doua. Puneti pe un blat crema si acoperiti cu celalalt.
Lasati prajitura la rece cateva ore apoi taiati-o cuburi.
Sa aveti spor si pofta!
PS: Varianta standard a acestei prajituri este cu un singur blat, aceasta crema si apoi o glazura (cum este cea de la Pasca poloneza, reteta AICI.)
Foarte buna prajitura! Si mie imi plac mult prajiturile cu nuca si cafea!
RăspundețiȘtergereMie imi place in special blatul la prajituri, asa ca votez pentru varianta aleasa de tine, cu doua in loc de unul. Nucile se completeaza intr-un mod delicios cu ness-ul. O zi minunata iti doresc!
RăspundețiȘtergereun dulce din ala criminal, din care eu tb sa ma limitez la un patratel :D valei!:D
RăspundețiȘtergereSi mie imi place mult combinatia, nuca si cafea...iar prajiturica asta de mult ma tenteaza ;)
RăspundețiȘtergereGustoasa tare prajitura asta!
RăspundețiȘtergereArata fantastic de bine!
RăspundețiȘtergerePrajitura e bună la gust dar la blat e ceva in neregula. L am făcut in cuptoare diferite și mi a ieșit f subțire. Ceva ii mai trebuie făina? nucă? sau mai multe ouă
RăspundețiȘtergereReteta este buna. Daca vrei un blat mai inalt foloseste o tava mai mica, de 25* 35 cm. Neaparat ouale sa fie foarte bine batute!
Ștergerefaina este foarte putina;cate oua atatea linguri de faina si e perfect!
RăspundețiȘtergere