Ma tot gandeam de ce prajitura aceasta poarta numele unei regine.... Pentru ca este atat de buna incat ar impresiona pe oricine nu numai pe regina! Un blat de bezea (nu va ganditi la acele bezele tari blatul e pufos), un blat de pandispan si o crema cu cacao.
Ingrediente blat (1) pandispan:
- 5 albusuri
- 5 galbenusuri
- 5 linguri zahar (75 g)
- 5 linguri faina (75 g)
- un pachet praf de copt (10 g)
- un praf sare
Ingrediente blat (2) bezea:
- 7 albusuri
- 150 g zahar
- 30 g faina (2 linguri)
- 200 g nuca taiata marunt
- un praf sare
Ingrediente crema:
- 230 g zahar pudra
- 7 galbenusuri
- 2 linguri cacao
- un pachet unt
Mod de preparare:
Pentru blatul 1 bateti albusurile cu putina sare. Cand se transforma in spuma adaugati treptat zaharul. Atentie mixati foarte foarte bine!
Cand spuma devine consistenta adaugati galbenusurile batute putin.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt.
Puneti compozitia intr-o tava dreptunghiulara (35*25cm) tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 20 minute.
Pentru blatul 2 bateti albusurile spuma cu un praf sare. Adaugati treptat zaharul, faina si apoi nucile ( indepartati-le pielita cat puteti). Observati va rog si bezeaua cat de bine este batuta.
Puneti compozitia intr-o tava dreptunghiulara (35*25cm) tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 20 minute. Cand o scoateti din cuptor, mutati blatul pe un gratar si dupa cateva minute indepartati-i hartia.
Cat se racesc blaturile faceti crema.
Mixati bine intr-un vas galbenusurile cu 200 g zahar pudra. Adaugati cacaua si amestecati din nou pana se omogenizeaza pasta. Puneti vasul intr-o oala cu apa pe foc si fierbeti pana se ingroasa. Amestecati din cand in cand. Lasati crema la racit.
Pe blatul de pandispan intindeti 3/4 din crema obtinuta si peste ea foaia de bezea. Deasupra intindeti restul de crema. Lasati putin prajitura la racit si apoi radeti deasupra ciocolata.
Lasati-o la frigider cateva ore apoi serviti-o cu placere!
Sa aveti spor si pofta!
Of, Irina mă înnebunești cu prăjiturile tale!
RăspundețiȘtergereAlina nu e cu intentie :). Si tu faci niste dulciuri minunate!
ȘtergereArata perfect "regina ta"!!! Ghici ce? Si eu am o reteta cu "Regina Maria", de multa vreme, dar nu am facut-o niciodata, mi se parea prea mult de lucru la ea si imi trebuiau prea multe ingrediente. Intr-adevar arata bine, merita efortul!
RăspundețiȘtergereGabi te asigur ca este delicioasa. Merita efortul!
ȘtergereArata extraordinar de bine prajitura!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc.
ȘtergereCe bine arata, grozava. N-am mancat niciodata, dar am auzit ca e super buna. Abia astept sa o incerc si eu. Pup
RăspundețiȘtergerePaula neaparat sa o faci. Este delicioasa.
ȘtergereIrina Multumesc pentru reteta ,e foarte aratoasa ,cu mult gust. Am sa-l incerc si eu , de 8 Martie ,atunci voi avea musafiri.
RăspundețiȘtergereCu mare drag. Te mai astept in vizita.
ȘtergereArata minunat si la ce ingrediente are e cu siguranta delicioasa. Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina.
ȘtergereMinunata prajitura, exact pe gustul meu :)
RăspundețiȘtergerePupici!
Multumesc.
ȘtergereMultumesc pt reteta, desi pare complicata a fost usor de facut. m-am incurcat la 2 cu cele 2 linguri de faina pt ca n-ai scris cand si unde sa le pun. N-am fost sigura daca trebuie sa le pun sau nu...asa ca am pus totusi 1. A iesit o prajitura de vis. Si expresia "sa scot apa din unt" (la crema)ma bagat usor in ceata pt ca n-am experienta si nu prea cunosc termenii dar frecand la unt am vazut ca-s pe durmul cel bun :))).
RăspundețiȘtergereMai scriu o data: A FOST O PRAJITUA DE VIS!!!
Multumesc tamara pentru observatia referitoare la cele 2 linguri de faina. Am corectat. Ma bucur ca v-a placut. Cat de curand am sa ostez si aceasta prajitura doar cu glazura de crant!
RăspundețiȘtergeredraga irina prajitura mi-a iesit perfecta mau laudat toti prieteni si familia mea dar aici an spaña nu prea avem timp liber ca acasa,ati multumesc si am sa fac toate prajiturile care le ai publicate ai mei asteapta urmatoarea pupici....
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a fost pe plac. Sa o incerci si pe cea cu crant, este la fel de minunata! http://irinaririna.blogspot.ro/2013/02/prajitura-regina-cu-crant.html
ȘtergereCum sa scot apa din unt? As vrea sa fac si eu aceasta prajitura de Craciun. Multumesc! P.S. pare super buna!
RăspundețiȘtergereAi mai multe detalii aici...
Ștergerehttp://www.bucatariairinei.ro/2011/12/cum-se-scoate-apa-din-unt.html
irina mai termina cu astfel de nebunii.ce facem cu caloriile si khilogramele?superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
RăspundețiȘtergeree foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergere170 grade la cuptor la ce treapta se pune daca am aragaz cu numere de la 1 la 8?
RăspundețiȘtergere170 grade reprezinta un foc potrivit, treapta 5.
ȘtergereDna Irina sunteti o adevarata profesionista......am facut si eu aceasta prajitura ...delicioasa este putin spus...felicitari pt retetele dvs....
RăspundețiȘtergere