In fiecare luna are loc provocarea secreta. Acest proiect este lansat de AMA, gasiti detalii mai multe pe blogul ei, AICI. Luna aceasta blogul cuvenit mie a fost cel al Albinutei, si nu am putut sa trec cu vederea aceasta prajitura, Sah Mat! Chiar m-am bucurat cand am vazut ca am ca tema o reteta de la Alice.
Ingrediente pentru doua blaturi:
- 6 oua
- 50 g zahar tos
- o lingura esenta vanilie
- 400 g faina
- 300 g unt la temperatura camerei
- 280 g zahar pudra
- un plic praf de copt (10 g)
- un praf sare
- 4 linguri cacao (40g) dizolvata cu 8 lg apa calduta
- 200 g zahar
- 500 ml apa
- 275 g ciocolata
- 100 g unt
- 400 g smantana lichida pentru frisca
- 200 g smantana lichida pentru frisca (merge si frisca din smantana normala)
- cirese confiate
- nuci tocate sau orice altceva granulat
Mod de preparare:
Mixati bine bine ouale cu zaharul tos si cu un praf de sare. Adaugati esenta si treptat faina amestecata cu praful de copt.
Bateti untul moale cu zaharul pudra si adaugati-l treptat peste compozitia cu oua.
Puneti jumatate din compozitie intr-o tava(25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si dati tava la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 20 minute. Cealalta jumatate amestecati-o cu cacaua dizolvata apoi turnati-o intr-o tava cu aceleasi dimensiuni. Coaceti-o la fel ca prima foaie.
Puneti zaharul intr-un ibric, pe foc potrivit. Cand se lichefiza stingeti cu apa. Lasati pe foc pana se topeste tot zaharul apoi lasati siropul la racit.
Bateti bine smantana pentru frisca si adaugati treptat ciocolata rece.
Puneti blaturile (reci) unul peste celalalt. Cu ajutorul unor scobitori taiati fasii identice cu inaltimea unui blat.
Aliniati fasiile pe un fund intercalate, alb, negru, alb, negru. In functie de preferinte va faceti sablonul, poate fi o prajitura mai inalta sau mai joasa.
Pe un platou puneti o folie de aluminiu. Insiropati bine o fasie alba si ungeti-o pe lungime cu crema. Lipiti de ea o fasie alba insiropata. Procedati la fel pana formati un rand. Ungeti cu crema si incepeti al doilea rand, cu fasia opusa celei de jos.
Cand terminati de asezat fasiile impachetati prajitura intr-o folie si lasati-o cateva ore la frigider.
Cand se intareste crema, ungeti-o cu frisca. Decorati-o dupa plac.
Sa aveti spor si pofta!
Vai de mine, ce minunatie ai facut aici! Arata superb! O fi buna?:)))
RăspundețiȘtergereM-ai facut "sah-mat" cu prajitura asta! Trebuie sa o studiez in amanunt!
RăspundețiȘtergeresuperba prajitura succesin continuare cu drag ely
RăspundețiȘtergerece bine arata,cand am timp o voi incerca si eu cu siguranta.Felicitari!!!!
RăspundețiȘtergereAs juca chiar acum sah pe asa "tabla" delicioasa.
RăspundețiȘtergerePup!
e superba, si de maxim efect mai ales pt evenimente :D
RăspundețiȘtergereSuperba prajitura!!!!!! Si bububuzele alea verzi de ornament ce sunt?, ca nu m-am prins :))
RăspundețiȘtergereFoarte frumos ! :)
RăspundețiȘtergereE o prajitura delicioasa!!!Pup!
RăspundețiȘtergereSuper prajitura ta! Pup
RăspundețiȘtergereEste absolut superba!
RăspundețiȘtergerevai ce bine arata! si cata rabdare ai avut...te felicit! poate intr-o zi imi fac si eu curaj s-o fac...
RăspundețiȘtergere