miercuri, 16 ianuarie 2013

Prajitura spaniola

O alta prajitura preferata de mine pentru ca foile sunt cu miere si crema cu nuci. Se prepara foarte usor, foile pot fi facute inainte cu cateva zile.

Ingrediente foi:
  • 700 g faina (+/1 cateva grame)
  • 4 oua
  • 90 g unt
  • 90 g untura
  • 150 g zahar
  • 150 g miere
  • 10 g bicarbonat de sodiu (o lingura rasa)
  • 2 linguri esenta rom
Ingrediente crema:
  • 350 g nuci macinate
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g unt
Glazura facuta de mine:
  • 200 frisca
  • 50 g nuci
Glazura din reteta (se pun toate la foc pana se topeste untul si se toarna peste prajitura):
  • 3 lg zahar
  • o lg cacao
  • 30 g unt
  • esenta rom
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele penru foi intr-un bol si framantati bine pana se formeaza un aluat omogen.
Lasati aluatul la temperatura camerei 10-15 minute.
Impartiti aluatul in patru foi si intindeti-le uniform. Intindeti foile direct pe hartie de copt sau pe o folie din silicon (se pot transfera foarte usor) apoi mutati-le intr-o tava sau pe fundul ei.
Mixati bine untul cu zaharul. Turnati peste nuci laptele fierbinte iar cand sunt reci adaugati-le peste unt.
Umpleti foile cu crema optinuta.
Lasati prajitura la temperatura camerei pana a doua zi apoi mutati-o in frigider.
Inainte sa o puneti pe un platou taiati prajitura apoi intindeti peste ea frisca amestecata cu nuca.
O prajitura buna si deloc complicata!

7 comentarii:

  1. Foarte buna! Ce foi frumoase ti-au iesit! Am si eu o reteta veche de "Spaniola", aproape la fel, doar ca deasupra are o glazura de cacao cu o lingura de otet, apa firbinte si zahar pudra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabi si eu am in reteta standard acea glazura de cacao. O sa o precizez si in reteta. Este o prajitura delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozava prajiturica ta!Tare as servi si eu o bucatica!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos arata, si cred ca e o bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tava de cit ? Eu am rotunda este buna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa faci si foi rotunde, vor iesi mai multe. De obicei eu folosesc tava cuptorului.

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena