Ingrediente foi:
- 700 g faina (+/1 cateva grame)
- 4 oua
- 90 g unt
- 90 g untura
- 150 g zahar
- 150 g miere
- 10 g bicarbonat de sodiu (o lingura rasa)
- 2 linguri esenta rom
- 350 g nuci macinate
- 200 ml lapte
- 250 g zahar pudra
- 250 g unt
- 200 frisca
- 50 g nuci
- 3 lg zahar
- o lg cacao
- 30 g unt
- esenta rom
Puneti toate ingredientele penru foi intr-un bol si framantati bine pana se formeaza un aluat omogen.
Lasati aluatul la temperatura camerei 10-15 minute.
Impartiti aluatul in patru foi si intindeti-le uniform. Intindeti foile direct pe hartie de copt sau pe o folie din silicon (se pot transfera foarte usor) apoi mutati-le intr-o tava sau pe fundul ei.
Mixati bine untul cu zaharul. Turnati peste nuci laptele fierbinte iar cand sunt reci adaugati-le peste unt.
Umpleti foile cu crema optinuta.Lasati prajitura la temperatura camerei pana a doua zi apoi mutati-o in frigider.
Inainte sa o puneti pe un platou taiati prajitura apoi intindeti peste ea frisca amestecata cu nuca.
O prajitura buna si deloc complicata!
Foarte buna! Ce foi frumoase ti-au iesit! Am si eu o reteta veche de "Spaniola", aproape la fel, doar ca deasupra are o glazura de cacao cu o lingura de otet, apa firbinte si zahar pudra.
RăspundețiȘtergereGabi si eu am in reteta standard acea glazura de cacao. O sa o precizez si in reteta. Este o prajitura delicioasa!
RăspundețiȘtergereFoarte buna prajitura asta! Pup
RăspundețiȘtergereGrozava prajiturica ta!Tare as servi si eu o bucatica!Pup!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata, si cred ca e o bunatate!
RăspundețiȘtergereTava de cit ? Eu am rotunda este buna?
RăspundețiȘtergerePoti sa faci si foi rotunde, vor iesi mai multe. De obicei eu folosesc tava cuptorului.
Ștergere