Ciupercile cu smantana se prepara din ciuperci albe, tinere, de camp, de padure sau de crescatorie (cum am folosit eu). Sunt foarte bune consumate cu mamaliguta.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 600 g ciuperci champignon
- 300 g smantana
- sare
- piper
- o legatura de patrunjel verde
Curatati ciupercile de nisip si de pielite. Ca sa nu se innegreasca pe masura ce le curatati puneti-le intr-un vas cu apa rece si putin otet sau sare de lamaie. Spalati-le bine apoi taiati-le felii subtiri.
Puneti intr-o cratita untul la topit apoi adaugati ciupercile.
Acoperiti cratita cu un capac si lasati ciupercile sa se inabuse la foc mic pana scade zeama pe care o lasa, apoi adaugati smantana, sare si piper.
Lasati-le sa mai dea cateva clocote, presarari putin patrunjel verde tocat si serviti-le cu mamaliguta fierbinte.
Sa aveti spor si pofta!
Mmmm, ce mancarica buna! Si patrunjelul acela verde face minuni!
RăspundețiȘtergereOhhh, tu ai aici exact ce-mi place mie mai mult! Delicios!
RăspundețiȘtergere