luni, 4 februarie 2013

Cornuri pufoase cu gem


Incep saptmana cu aceste cornuri pufoase umplute cu gem. Se fac foarte usor si sunt apreciate de toti, de la mic la mare.

Ingrediente (20 cornuri):

  • 35 g drojdie
  • o lingura de zahar
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 200 g zahar 
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 120 g smantana
  • 50 g unt topit
  • 340 ml lapte (+/- 5 ml)
  • coaja de la o lamaie
  • gem pentru umplut (cam 400 g)
  • un ou pentru glazura 
Mod de preparare:
Amestecati drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza.
Bateti ouale cu restul de zahar (200g) si cu zaharul vanilat.
Cerneti faina intr-un vas in momentul pregatirii cornurile. Este un aspect important ce face ca preparatele sa fie mai pufoase. Adaugati ouale batute si drojdia lichefiata.
Adaugati coaja de lamaie, untul si smantana si framantati. Treptat adaugati si laptele. Framantati bine bine aluatul pana ce devine elastic. Lasati-l la crescut intr-un  loc caldut pana isi dubleaza volumul (o ora - o ora si jumatate).
Rasturnati aluatul pe o planseta si rupeti din el cate o bucata de marimea unui ou. Intindeti bucata, ungeti-o cu gem si rulati-o.

Asezati cornurile intr-o tava unsa cu ulei. Ies cam 20 de cornuri.
 Lasati cornurile in tava la crescut in jur de 20 minute apoi ungeti-le cu ou batut si dati-le la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 30 minute.
 Cand scoateti cornurile din cuptor ungeti-le cu putin unt si mutati-le pe un gratar. Lasati-le la racit apoi serviti-le cu placere.
Proaspat scoase din cuptor.....
Bune bune si a doua zi langa o sticluta cu lapte....
Sa aveti spor si pofta!

13 comentarii:

  1. Super delicioase aceste cornuri :)!!!!!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mai făcut de mult timp cornuri. Delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce rumene si frumoase sunt!! Le-as lua pe toate daca as putea :) Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pufosenii numai bune pentru micul dejun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum le gatesc si eu...sunt foarte curioasa si imi curge apa in gura cand ma uit la poze

    RăspundețiȘtergere
  6. lacramioaragavril2 noiembrie 2013 la 08:28

    Draga mea, iti multumesc din suflet pentru reteta! Am facut si eu cornurile, doar ca le-am umplut cu o compozitie de mere rase, facute la tefal, cu un pic de zahar. Am lasat si o parte din aluat pentru a doua zi, am facut si eu cornurile dupa cum mi-a permis timpul. Sunt nemaipomenite cornurile, atat de pufoase si gustoase. Cornurile din prima tava nu au iesit atat de estetice, desi delicioase, iar a doua zi, am facut inca o tava si am intins aluat pe planseta si am facut forma cornurilor cu o farfurioara de la setul de cafea. Cornurile mi-au iesit foarte frumoase, toate aproximativ de aceeasi marime, si nu mai spun, delicioase. Copilasului meu i-au placut foarte mult, si celorlati membri ai familiei mele, nu iti spun, ca am dus si la munca si i-am servit si pe colegii mei. Cornurile au fost apreciate de toata lumea. Promit ca o sa mai fac! Iti multumesc din nou pentru reteta! Esti o gospodina desavarsita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt mai novice asa intr-ale bucatariei... dar sunt mare pofticioasa si mi-am facut curaj si m-am apucat si eu de cornurile astea.. insa aluatul meu nu vrea nici cum sa creasca... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca ii pun drojdie si mai framant putin aluatul am vreo sansa sa-l repar sau mai bine sa ma apuc de facut altul?

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.