sâmbătă, 23 februarie 2013

Muffins cu zmeura


Imi place zmeura nespus si nu puteam sa plec acasa fara ea dintr-un hypermarket. Mare si frumoasa parca ma striga ia-ma acasa.....

Ingrediente (pentru 12 muffins):

  • 260 g faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • 180 g zahar
  • 250 ml iaurt
  • 100 ml ulei
  • 120 g zmeura (36 buc)
  • 2 lingurite extract de vanilie (sau esenta sau zahar vanilat)
Mod de preparare:
Amestecati faina cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu.
Bateti oul cu zaharul.
Adaugati treptat iaurtul, uleiul, extractul de vanilie si apoi amestecul cu faina.
Tapetati o tava pentru muffins cu hartiute speciale si puneti in fiecare compartimeent cate o lingura de compozitie apoi cate 2 bucati de zmeura.
Turnati peste zmeura cate o lingura de compozitie si deasupra puneti cate o bucata de zmeura (nu umpleti mai mult de 2/3 pentru ca nu vor creste suficient).
Dati tavile (2*6 buc) la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 20-25 minute. Cand sunt coapte scoateti prajiturelele pe un gratar, lasati-le la racit apoi serviti-le cu placere.
Nu ma credeti ca sunt pufoase si bune???
Sa aveti spor si pofta!

14 comentarii:

  1. Atragatoare ❤!Vreau si eu una bucata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoase sunt! Eu mai am zmeura la congelator :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu vreau mai multe, ca una nu imi ajunge :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bunatate! Imi place foarte mult zmeura si nu as putea refuza un desert atat de delicios.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce dragute sunt! Zmeura pe vremea asta? Vreau si eu!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabi era intr-un hypermarket, mirosea atat de bine incat nu am putut sa plec fara ea! :)

      Ștergere
  6. Vai, minunat arata!!! Sectiunea e imbietoare rau ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, te rog sa imi spui, se poate inlocui uleiul cu unt? Multumesc.
    Arata asa de bine, ca e musai sa le fac si eu, copiilor, insa acum, vor fi cu visine...

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.