vineri, 1 februarie 2013

Muschi de porc fiert in moare de varza


Nu stiu daca voi mancati dimineata, dar daca nu o faceti va recomand! Acest muschi de porc fiert in zeama de varza murata va asigur ca este mai delicios decat orice muschi file sau pastrama de porc din comert. Il condimentati dupa preferinte si daca vreti il puteti si afuma. Cu putina branza merge de minune dimineata.

Ingrediente:

  • un muschiulet de porc (data aceasta am luat muschiuletul cel subtire si o bucata de costita)
  • 2 l moare de varza (zeama de la varza murata - daca este foarte sarata diluati cu apa)
  • 10-12 catei de usturoi
  • 20-25 boabe de piper
  • 10 boabe de mustar
  • 10 boabe ienibahar
  • 3 frunze de dafin
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • un varf cutit piper macinat
  • o jumate lingurita cimbru uscat
Mod de preparare:
Intr-o oala incapatoare puneti la fiert toate ingredientele mai butin boiaua, piperul macinat si cimbrul. Acoperiti cratita cu capac si fierbeti pe foc potrivit. Zeama de la varza trebuie sa acopere carnea.
Atunci cand furculita patrunde usor muschiul inseamna ca este fiert. Puneti-l la scurs intr-o sita sau intr-o oala cu gauri pentru cateva ore.
Amestecati boiaua, piperul macinat si cimbrul si presarati pe toata suprafata muschiuletului.
Taiati-l felii si consumati-l ca aperitiv rece, sau puteti sa il folositi ca fel principal daca il incalziti si ii faceti un sos alaturi.
Sa aveti spor si pofta!


17 comentarii:

  1. Nu știam de mușchi de porc fiert în moare de varză. Noroc de tine și de rețetele tale minunate! Arată extraordinar de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Alina. La fel pot spune despre retetele tale!

      Ștergere
    2. Mulțumesc Irina pentru rețete. Sint foarte bune.

      Ștergere
  2. Si eu faceam aceasta reteta cand mancam carne de porc, si stiu cat este de gustoasa,si slanina o fierbeam in zeama de varza apoi o afumam,mmmmm ce bunatate!!!ce vremuri!!!!Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Milica bunatate bunatate. Nu as putea renunta total la carnea de porc :).

      Ștergere
    2. recomand porcul vietnamez..putin colesterol...e hranit doar vegetal..grasime deloc...deci...totul e mmmm...sanatos! intr-un cuvant

      Ștergere
  3. Am salvat reteta!!!Musai o sa incerc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat!!!!!
    Cred ca are un gust bestial!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai de mine, ma "omoara" muschiul asta fiert in moare! O bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  6. arata apetisant...
    tocmai ampus la fiert muschiuletul
    abia astept sa-l incerc...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bunatate! N-am facut niciodata asa, dar e musai sa incerc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte interesanta reteta asta! Se retine!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena