Nu stiu daca voi mancati dimineata, dar daca nu o faceti va recomand! Acest muschi de porc fiert in zeama de varza murata va asigur ca este mai delicios decat orice muschi file sau pastrama de porc din comert. Il condimentati dupa preferinte si daca vreti il puteti si afuma. Cu putina branza merge de minune dimineata.
Ingrediente:
- un muschiulet de porc (data aceasta am luat muschiuletul cel subtire si o bucata de costita)
- 2 l moare de varza (zeama de la varza murata - daca este foarte sarata diluati cu apa)
- 10-12 catei de usturoi
- 20-25 boabe de piper
- 10 boabe de mustar
- 10 boabe ienibahar
- 3 frunze de dafin
- o lingurita boia de ardei dulce
- un varf cutit piper macinat
- o jumate lingurita cimbru uscat
Intr-o oala incapatoare puneti la fiert toate ingredientele mai butin boiaua, piperul macinat si cimbrul. Acoperiti cratita cu capac si fierbeti pe foc potrivit. Zeama de la varza trebuie sa acopere carnea.
Atunci cand furculita patrunde usor muschiul inseamna ca este fiert. Puneti-l la scurs intr-o sita sau intr-o oala cu gauri pentru cateva ore.
Amestecati boiaua, piperul macinat si cimbrul si presarati pe toata suprafata muschiuletului.
Taiati-l felii si consumati-l ca aperitiv rece, sau puteti sa il folositi ca fel principal daca il incalziti si ii faceti un sos alaturi.
Sa aveti spor si pofta!
Nu știam de mușchi de porc fiert în moare de varză. Noroc de tine și de rețetele tale minunate! Arată extraordinar de bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina. La fel pot spune despre retetele tale!
ȘtergereMulțumesc Irina pentru rețete. Sint foarte bune.
ȘtergereSi eu faceam aceasta reteta cand mancam carne de porc, si stiu cat este de gustoasa,si slanina o fierbeam in zeama de varza apoi o afumam,mmmmm ce bunatate!!!ce vremuri!!!!Pup!
RăspundețiȘtergereMilica bunatate bunatate. Nu as putea renunta total la carnea de porc :).
Ștergererecomand porcul vietnamez..putin colesterol...e hranit doar vegetal..grasime deloc...deci...totul e mmmm...sanatos! intr-un cuvant
ȘtergereAm salvat reteta!!!Musai o sa incerc!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti este pe plac...
ȘtergereMinunat!!!!!
RăspundețiȘtergereCred ca are un gust bestial!!!!
Da Mihaela, e foarte bun gustul.
ȘtergereSuper gustos si aratos!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea.
ȘtergereVai de mine, ma "omoara" muschiul asta fiert in moare! O bunatate!
RăspundețiȘtergereGabi si tu faci o "victima" din mine cu prajiturile tale minunate....
Ștergerearata apetisant...
RăspundețiȘtergeretocmai ampus la fiert muschiuletul
abia astept sa-l incerc...
Ce bunatate! N-am facut niciodata asa, dar e musai sa incerc!
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta reteta asta! Se retine!
RăspundețiȘtergere