De mult visam la o prajitura cu nuca de cocos pufoasa, aromata si cu blat de pandispan prin urmare am trecut la treaba...
Ingrediente blat:
- 6 oua
- un praf sare
- 180 g zahar (12 linguri)
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 6 linguri apa
- 180 g faina (12 linguri)
- un praf de copt (10g)
- 5 oua
- 200 g zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 400 g lapte
- 7 linguri faina
- 200 g unt moale
- 100 g nuca de cocos
- 100 g ciocolata alba
- nuca de cocos
Bateti bine ouale cu sarea pana isi tripleaza volumul (se fac ca bezeaua), adaugati treptat ambele feluri de zahar, apa si treptat faina amestecata cu praful de copt.
Tapetati o tava (25*35 cm) cu hartie de copt si intindeti 1/3 din compozitie (in jur de 250 g). Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 12 minute. Procedati identic si cu celelalte foi.
Mod de preparare crema:
Bateti bine ouale cu sarea pana isi tripleaza volumul (se fac ca bezeaua) apoi adaugati treptat ambele feluri de zahar, laptele si cele 7 linguri de faina. Fierbeti crema pe foc mic intr-o oala teflonata pana se ingroasa
amestecand mereu.
Luati-o de pe foc si cand este la temperatura camerei adaugati treptat untul si apoi nuca de cocos.
Ungeti prima foaie cu jumatate din crema, acoperiti cu a doua foaie, ungeti cu restul de crema si acoperiti ultima foaie. Topiti ciocolata in baie de aburi si intindeti-o peste prajitura. Presarati putina nuca de cocos.
Lasati-o la racit cateva ore apoi taiati-o dupa plac.....
Particip cu aceasta reteta la provocarea lunii februarie din proiectul Dulce Romanie gazduita de Johanna.
Draga Irina,oare nu trebuiesc albusurile separate de galbenusuri? Altfel cum obti bezeaua?si eu fac pandispan f des(ii place sotului meu) si asa procedez.trebuie separate si la crema?
RăspundețiȘtergereElena te asigur ca daca bati foarte bine ouale rezultatul este acelasi. Daca preferi sa separi albusurile nu strica cu nimic, cum iti este mai comod asa fa!
ȘtergereNuca de cocos, vanilie si ciocolata alba, mmm, ce bunatate!
RăspundețiȘtergerece frumos arata..si prezentarea e superba!
RăspundețiȘtergerete-ar interesa un schimb de linkuri/bannere?
am facut si eu prajitura asta frumoasa!!fff buna!!multumescptr toate retele minunate pe care la adaugi zi de zi!pupici!!
RăspundețiȘtergerepare delicioasa ,dar nu am inteles ce facem cu cele 6 linguri apa??!!
RăspundețiȘtergereAdaugi apa in compozitie dupa ce ai batut bine albusul cu zaharul. Am corectat si in postare. Multumesc pentru atentionare.
Ștergerehhhmmm, cat de apetisant de pufoasa arata prajitura, mai ales crema cand e pregatita, nu cred ca ar rezista mult in tava dupa finalizarea retetei..:D
RăspundețiȘtergere