marți, 19 februarie 2013

Prajitura cu nuca de cocos


De mult visam la o prajitura cu nuca de cocos pufoasa, aromata si cu blat de pandispan prin urmare am trecut la treaba...

Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • un praf sare
  • 180 g zahar (12 linguri)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 6 linguri apa
  • 180 g faina (12 linguri)
  • un praf de copt (10g)
Ingrediente crema:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 400 g lapte
  • 7 linguri faina
  • 200 g unt moale
  • 100 g nuca de cocos
Ingrediente glazura (optional):
  • 100 g ciocolata alba
  • nuca de cocos
Mod de preparare blat:
Bateti bine ouale cu sarea pana isi tripleaza volumul (se fac ca bezeaua), adaugati treptat ambele feluri de  zahar, apa si treptat faina amestecata cu praful de copt.
Tapetati o tava (25*35 cm) cu hartie de copt si intindeti 1/3 din compozitie (in jur de 250 g). Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 12 minute. Procedati identic si cu celelalte foi.

Mod de preparare crema:
Bateti bine ouale cu sarea pana isi tripleaza volumul (se fac ca bezeaua) apoi adaugati treptat ambele feluri de   zahar, laptele si cele 7 linguri de faina. Fierbeti crema pe foc mic intr-o oala teflonata pana se ingroasa
amestecand mereu.
Luati-o de pe foc si cand este la temperatura camerei adaugati treptat untul si apoi nuca de cocos.
Ungeti prima foaie cu jumatate din crema, acoperiti cu a doua foaie, ungeti cu restul de crema si acoperiti ultima foaie. Topiti ciocolata in baie de aburi si intindeti-o peste prajitura. Presarati putina nuca de cocos.
Lasati-o la racit cateva ore apoi taiati-o dupa plac.....
Sa aveti spor si pofta!
Particip cu aceasta reteta la provocarea lunii februarie din proiectul Dulce Romanie gazduita de Johanna.

8 comentarii:

  1. Draga Irina,oare nu trebuiesc albusurile separate de galbenusuri? Altfel cum obti bezeaua?si eu fac pandispan f des(ii place sotului meu) si asa procedez.trebuie separate si la crema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena te asigur ca daca bati foarte bine ouale rezultatul este acelasi. Daca preferi sa separi albusurile nu strica cu nimic, cum iti este mai comod asa fa!

      Ștergere
  2. Nuca de cocos, vanilie si ciocolata alba, mmm, ce bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumos arata..si prezentarea e superba!
    te-ar interesa un schimb de linkuri/bannere?

    RăspundețiȘtergere
  4. am facut si eu prajitura asta frumoasa!!fff buna!!multumescptr toate retele minunate pe care la adaugi zi de zi!pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  5. pare delicioasa ,dar nu am inteles ce facem cu cele 6 linguri apa??!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adaugi apa in compozitie dupa ce ai batut bine albusul cu zaharul. Am corectat si in postare. Multumesc pentru atentionare.

      Ștergere
  6. hhhmmm, cat de apetisant de pufoasa arata prajitura, mai ales crema cand e pregatita, nu cred ca ar rezista mult in tava dupa finalizarea retetei..:D

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena