miercuri, 6 februarie 2013

Pui pe sticla la cuptor


Puiul pe sticla este preferatul meu. Cu putin mujdei si cativa cartofi copti... merge de minune.

Ingrediente:
  • un pui (fara cap, gat, labe) curatat si spalat
  • 3 lingurite boia de ardei dulce
  • 2 lingurite de sare
  • o lingurita de piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 8 catei de usturoi
Mod de preparare:
Amestecati boiaua de ardei cu sarea si piperul si presarati peste pui. O parte din amestec introduceti si sub piele si distribuiti uniform. Lasati puiul la rece 2-3 ore si apoi puneti-l (infingeti-l) pe o sticla plina cu apa.
Ungeti o tava cu 2-3 linguri ulei de masline si asezati tava in mijlocul tavii.
 Ca sa fiu sigura ca ajunge carnea am pus si cateva pulpe in tava. Dati tava la cuptor (preincalzit 200 la grade) pentru 60 minute. Luati din tava putin sos, ungeti puiul si dati din nou la cuptor pentru inca 30minute pana se rumeneste si carnea devine frageda.
Cu ajutorul a doua furculite scoateti puiul de pe sticla si asezati-l pe un platou. Atentie sa nu va frigeti si sa nu il rupeti.
Este fraged si bun... Gustul puiului a fost mult mai bun decat al pulpelor din tava... Sectiune cu pulpa de la pui...
Sa aveti spor si pofta...

6 comentarii:

  1. Woooowwww, m-ai spart cu acest pui acum la prima ora.
    Arata taaare apetisant!!! :)
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mai facut un asemenea pui de cand eram studenta... mi-ai facut pofta, asa ca voi face cat de curand unul si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce tare e puiul asta!!! Simpatic cum sta el asa cocotat pe sticla :) Dar ce bine arata carnea...iti vine sa o mananci urgent :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buuuuuuuuuun tare!!!E pe placul meu,arata tare bine.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. se mai poate pune si o cutie cu bere pe care o golestila jumatate,ii tai capacul de sus si asezi puiul.Berea il fragezeste si ii da si un gust aparte

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.