joi, 28 martie 2013

Negresa de post cu gem


Am mai zis si sustin in continuare: prajiturile de post sunt la fel de bune ca si cele care contin unt sau oua. Sunt pufoase si au un gust deosebit.

Ingrediente:

  • 250 ml apa minerala (o cana)
  • 250g zahar (o cana)
  • 200 ml ulei
  • 250 g gem
  • o lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu
  • o lingura otet sau zeama de lamaie
  • 300 g faina
  • 2 lingura esenta rom
  • 2 pumni de stafide (50-100g)
Mod de preparare:
Mixati apa minerala cu zaharul pana se topeste apoi adaugati uleiul, gemul si bicarbonatul stins in otet.
Adaugati treptat faina.
Mixati bine apoi adaugati esenta de rom si stafidele.
Puneti compozitia intr-o tava de 20*30 cm tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 35 minute.
Scoateti negresa pe un gratar si lasati-o la racit.
Taiat-o si serviti-o cu placere...
Este atat de pufoasa....
Sa aveti spor si pofta!

P.S. Daca vreti sa fie mai inschisa adaugati si 1-2 linguri de cacao.
       Daca va place scortisoara puteti sa puneti jumatate de ligurita!

10 comentarii:

  1. Asa este, prajiturile de post sunt la fel de gustoase ca cele facute cu unt sau oua.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac prajiturile de post, sunt bune bune...mai greu e insa cand vrei sa faci o crema :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow,alta minunatie ai facut! Mereu ma ispitesti cu bunatati de post la care nu pot sa rezist,daca o mai incerc si pe asta am sa ma fac pana la pasti cat casa poporului!

    RăspundețiȘtergere
  4. am facut aseara, si mi-a iesit exact ca in poza ta :) doar ca am venit dupa ce s-a mai racit putin cu o glazura de ciocolata de post:) minunat!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pot inlocui bic de sodiu cu praf de copt?
    Multumesc :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. nu are cacao? negresa de dulce are, iar mie imi place combinatia cacao+rom... cred ca o sa pun... incerc

    RăspundețiȘtergere
  7. AM facut-o si eu si nu s-a copt. Nu sunt de ajuns 35 de minute.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut-o si eu. Nu s-a copt in 35 de minute.Trebuie lasata mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna !!vr sa va intreb ce tava ati folosit pt negresa de post ...va multumesc

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena