marți, 19 martie 2013

Supa de cartofi dreasa cu smantana si ou


Supa de cartofi dreasa cu smantana si galbenus de ou este imi place foarte mult desi nu are pic de carne. Se prepara foarte rapid si intr-un timp foarte scurt.

Ingrediente:
  • 60 ml ulei (4 linguri)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 litri apa
  • o radacina pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • jumatate de telina (sau una daca este mai mica)
  • 7-8 cartofi potriviti
  • 200 g smantana
  • un galbenus
  • o legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Curatati si spalati legumele. Tocati o ceapa si un morcov, puneti-le intr-o cratita pe foc impreuna cu uleiul.
Caliti 50-60 secunde apoi adaugati apa, ceapa, morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel si telina. Fierbeti 20 minute apoi adaugati cartofii taiati cubulete.
Intr-un bol amestecati smantana cu galbenusul de ou apoi adaugati treptat supa. Turnati bolul cu smantana in oala, dati focul pe mic si mai fierbeti 1-2 minute. Opriti focul si adaugati patrunjelul spalat si tocat.
Serviti-o calda cu paine prajita sau simpla.
Sa aveti spor si pofta!


5 comentarii:

  1. Ce gustoasa trebuie sa fie! Imi place!

    RăspundețiȘtergere
  2. da una din ciobitele care nici acum nu pot renunta la ea---sanatate curata!!!!


    RăspundețiȘtergere
  3. Una dintre ciorbitele mele care nu lipsesc de la masa de prinz niciodata.Eu cred ca-i sanatate curata chiar daca sint in America nu am renuntat la coirba romineasca si nici nu voi renunta vreodata!!!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.