Nu cunosc persoane carora sa nu le placa chiftelele. Sunt foarte usor de preparat, gustoase si se pot face si de post.
Ingrediente:
- 170 g soia granule
- 2 frunze de dafin
- 6 catei de usturoi
- 75 g faina (5 linguri rase)
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apa minerala
- o legatura patrunjel verde
- sare
- piper
- 100 g pesmet
- ulei pentru prajit
Intr-o cratita puneti la fiert 2 litri de apa. Cand clocoteste adaugati soia, frunzele de dafin si 2 catei de usturoi. Fierbeti 30 de minute apoi rasturnati soia intr-o sita si lasati-o la racit si indepartati usturoiul si frunzele de dafin.
Presati soia cu mainile pentru a se stoarce mai bine si puneti-o intr-un vas. Adaugati usturoiul pisat, faina, sare si piper.
Amestecati pana se omogenizeaza apoi adaugati treptat uleiul si apa minerala. Potriviti gustul de sare si formati mingiute si dati-le prin pesmet.
Intr-o tigaie incingeti bine uleiul si puneti chiftelele.
Coaceti-le pana se rumenesc frumos apoi scoateti-le pe un prosop absorbant.
Imi plac si mai mult pentru ca sunt pufoase...
Sa aveti spor si pofta!
arata delicios,nu am facut niciodata chiftele cu soia doar o sa incerc,mi-a placut ce am vazut aici
RăspundețiȘtergereFoarte bune
ȘtergereFoarte bune
Ștergereo sa le incerc si eu.cred k sunt delicioase
RăspundețiȘtergeresunt delicioase....
RăspundețiȘtergereSunt minunate! Sigur le fac pentru ca par foarte apetisante.... Mi-e o pofta!
RăspundețiȘtergereȘi eu am să gătesc chiftele de soia arată foarte bine sper să le reușesc. Vă mulțumesc.
RăspundețiȘtergere