vineri, 12 aprilie 2013

Chiftele de soia - de post


Nu cunosc persoane carora sa nu le placa chiftelele. Sunt foarte usor de preparat, gustoase si se pot face si de post.

Ingrediente:

  • 170 g soia granule
  • 2 frunze de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • 75 g faina (5 linguri rase)
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa minerala
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 100 g pesmet
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-o cratita puneti la fiert 2 litri de apa. Cand clocoteste adaugati soia, frunzele de dafin si 2 catei de usturoi. Fierbeti 30 de minute apoi rasturnati soia intr-o sita si lasati-o la racit si indepartati usturoiul si frunzele de dafin.
Presati soia cu mainile pentru a se stoarce mai bine si puneti-o intr-un vas. Adaugati usturoiul pisat, faina, sare si piper.
Amestecati pana se omogenizeaza apoi adaugati treptat uleiul si apa minerala. Potriviti gustul de sare si formati mingiute si dati-le prin pesmet.
Intr-o tigaie incingeti  bine uleiul si puneti chiftelele.
Coaceti-le pana se rumenesc frumos apoi scoateti-le pe un prosop absorbant.
Imi plac si mai mult pentru ca sunt pufoase...
Sa aveti spor si pofta!

7 comentarii:

  1. arata delicios,nu am facut niciodata chiftele cu soia doar o sa incerc,mi-a placut ce am vazut aici

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa le incerc si eu.cred k sunt delicioase

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt minunate! Sigur le fac pentru ca par foarte apetisante.... Mi-e o pofta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Și eu am să gătesc chiftele de soia arată foarte bine sper să le reușesc. Vă mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.