Cand am postat cornuletele de post cu bors o parte din voi s-au plans ca nu au de unde sa faca rost de bors acru. Ca sa nu fiti suparate pe mine va rezint si reteta de cornulete de post cu margarina.
Ingrediente:
- 250 g margarina
- 150 g zahar pudra
- 3 linguri rom
- coaja de la o lamaie
- 400 g faina
- un praf sare
- 500 g rahat
- zahar pudra pentru pudrat
Mixati bine margarina cu zaharul pudra pana se transforma intr-o crema spumoasa apoi adaugati romul, coaja de lamaie si treptat faina. Nu trebuie sa fie foarte tare aluatul.
Lasati aluatul format la temperatura camerei pentru 15-20 minute.
Faceti sfere de marimea unui mar si intindeti-le subtiri subtiri. Taiati-le in 4 apoi in 8, 16... apoi umpleti-le cu magiun sau rahat. Nu puneti foarte mult magiun, va curge. Rulati de la baza (sa nu fie mai mare de 3 cm) pana la varf.
Asezati cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptor (preincalzit la 160 grade) pentru 20-25 minute pana se rumenesc usor. Scoateti-le din cuptor si treceti-le prin zahar pudra apoi serviti-le cu placere. Pastrati-le intr-o cutie inchisa ermetic pentru a se fragezi.
Sa aveti spor si pofta!
ce bine arata , le am incercat si miau esit foarte bune si gustoase . multumesc irina ,te urmares cu drag si iti incerc aproape toate retele
RăspundețiȘtergereSant foarte gustoase!!!
RăspundețiȘtergeream facut si eu acum, sunt delicioase!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereSunt bune dar nu fragede
Ștergere