marți, 23 aprilie 2013

Dorada in crusta de sare


De foarte mult timp vroiam sa gatesc peste in crusta de sare. Si cum dorada este printre preferatele mele numai bine am ales-o, tinand cont ca se gaseste si pe blogul My Fancy Cake primit in cadrul Provocarii Secrete gazduita luna aceasta de Gabriela. Am modificat foarte putin reteta, vedeti detalii mai jos.

Ingrediente:
  • 1.5 kg sare mare
  • 2 albusuri (daca postiti inlocuiti-le cu 50 ml vin)
  • 2 dorade curatate de intestine si solzi
  • o legatura patrunjel
  • 5-6 catei de usturoi

Mod de preparare:
Amestecati sarea cu albusurile de ou (sau vinul) si puneti 1/3 din amestec intr-o tava mica (cat sa incapa doradele). Spalati doradele si stergeti-le cu un prosop absorbant. Puneti-le in interior,  cateva fire de patrunjel si cativa cateva felii de usturoi. Inveliti-le in patrunjel si presarati peste ele restul usturoiului.
Acoperiti-le cu restul de sare si dati-le la cuptor preincalzit la 180 grade in jur de 50 minute, pana ce sarea incepe sa-si schimbe culoarea pe margini.
Cu ajutorul unui ciocon de snitele spargeti "drobul" de sare si cu atentie scoateti doradele. Serviti-le cu placere alaturi de cartofi natur sau orez cu legume.
Sa aveti spor si pofta!

Un comentariu:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.