joi, 4 aprilie 2013

Friptura de porc cu sos


Cum caldura inca nu a venit simt nevoia din cand in cand sa mananc o fripturica de porc cu mamaliguta. Se prepara usor si este delicioasa.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (spata, pulpa, ceafa)
  • 200 g piept de porc 
  • 50 ml ulei
  • o telina taiata in bucati mici
  • un morcov taiat cubulete
  • o ceapa taiata solzisori
  • o lingura bulion
  • o lingurita boaia dulce
  • 1/2 lingurita piper
  • sare dupa gust
Mod de preparare:
In uleiul incins frigeti feliile de piept pe ambele parti.
Adaugati si carnea taiata cubulete. Turnati apa cat sa acopere carnea, adaugati ceapa telina si morcovul si fierbeti pe foc potrivit. Acoperiti cratita cu un capac si amestecati din cand in cand.
Cand carnea este fiarta adaugati bulionul si boaiaua, sarea si piperul si mai tineti carnea pe foc 5-10 minute amestecand.
Serviti cu mamaliga calda.
Este foarte frageda carnea.
Sa aveti spor si pofta!

Un comentariu:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.