joi, 18 aprilie 2013

Pasca in trei straturi


Dragele mele daca vreti sa va impresionati musafirii de Paste cu o pasca mai speciala v-o recomand pe aceasta. Cuprinde un strat de branza cu stafide, unul de smantana cu cacao si unul de bezea cu nuca. Va imaginati ce arome delicioase???
Smantana trebuie sa stea pe malai in jur de 8 ore pentru a-si lasa zerul.

Ingrediente primul strat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 600 g branza de vaci  data prin sita pentru o textura mai cremoasa
  • 100 g stafide
Ingrediente stratul 2:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • un plic de zahar vanilat
  • 500 g smantana minim cu 30% grasime (pusa pe malai 8 ore)
  • 2 linguri faina mai pline (40g)
  • 3 linguri cacao
Ingrediente stratul 3:
  • 4 albusuri 
  • 4 linguri zahar
  • 10 linguri rase cu nuca macinata
Mod de preparare:
Dupa cum va spuneam mai sus, puneti malai (in jur de 400g) intr-un bol, acoperiti cu un un tifon impaturit in 3, puneti smantana si lasati-o 8 ore la rece.
Pentru primul strat mixati bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand isi dubleaza volumul adaugati in compozitie faina.
Amestecati usor si adaugati branza data prin sita si stafidele.
Puneti compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie pentru copt si dati-o la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 40 minute.
Pentru al doilea strat mixati bine galbenusurile cu zaharul pudra si cel vanilat pana devin o crema spumoasa. Adaugati smantana.
Amestecati faina cu cacaua si adaugati-o treptata in compozitie. Turnati amestecul peste primul strat din pasca (dupa ce s-au scurs cele 40 minute) si lasati la cuptor 30 minute tot la 180 grade.
Pentru al treilea strat bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand isi tripleaza volumul adaugati nuca macinata.
Turnati bezeaua peste al doilea strat. In prelungirea tavii veniti cu o bucata de hartie pentru copt pentru a creste frumos. Lasati tava in cuptor 30 minute la 170 grade.
Scoateti tava din cuptor, indepartati marginea tavii si hartia de copt si lasati-o la racit.
Taiati-o si serviti-o cu placere pentru ca este delicioasa!
Sa aveti spor si pofta!

79 de comentarii:

  1. arata foarte bine si sigur e delicioasa,o fac si eu....

    RăspundețiȘtergere
  2. Oauuu ce bine arata si cred ca e foarte buna, contine tot ce imi place un deliciuuuuu. o zi buna sa ai. Gabriela.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sta cam multisor la cuptor,nu se arde de jos oricum are mai multe straturi trebuie sa se coaca dar mi se pare mult ,nu se usuca?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sta prea mult la cuptor. Fa de fiecare data testul cu scobitoarea si cand este facut un strat turnati peste el celalalt.

      Ștergere
  4. E o pască minunata pentru cei care în loc să fac trei păscuțe diferite, fac una și bună. E și cu brânză și cu smântână și cu bezea. Ce-ți poți dori mai mult de atât de la o pască?

    RăspundețiȘtergere
  5. o ora si 40 min?????cum iese branza dupa atata stat in cuptor??????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te asigur ca foarte bine. Faceti de fiecare data testul cu scobitoarea si cand este facut un strat turnati peste el celalalt.

      Ștergere
    2. cuptorul coace de sus în jos; dacă stratul de brânză e acoperit, nu mai are parte de multă căldură.

      Ștergere
  6. arata foarte bine si pare a fi foarte gustoasa dupa reteta

    RăspundețiȘtergere
  7. wow, ce deliciosenie!! Salivez neincetat :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Mamaaa, ce bunatate! Un tort in toata regula! Ba nu, mai buna decat un tort!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu siguranta e si frumoasa si gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. uau, arata delicios, trebuie incercat

    RăspundețiȘtergere
  11. Wow... arata senzational!! Mi-as dori sa gust o bucatica! :) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este deeeelicioasă! Am fost aseară într-o vizită la prieteni dragi, printre alte bunătăți, am servit și acest deliciu. Am cerut rețeta și zilele acestea, abia aștept să o fac.

      Ștergere
  12. sper sa o reusesc cind o fac de Paste ca arata f bine,trebuie incercat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Din cat lapte fac atata smantana???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lili eu am cumparat-o! Te felicit pentru ca vrei sa o faci in casa. Depinde de grasimea laptelui. Din 4-5 litri de lapte ar trebui sa "culegi" 500 g smantana.

      Ștergere
  14. Arata delicios !!Mi-as dori sa o prepar si eu acum de paste,insa am o intrebare :nu trebuie praf de copt sau drojdie? Multumesc !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie nici drojdie nici praf de copt. Te asigur ca este buna reteta!

      Ștergere
  15. arata ingrozitor de bine si apetisanta !!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. cea mai buna reteta dintre toate retetele de pe bloguri.PASCA PERFECTA

    RăspundețiȘtergere
  17. Intradevat divina.....MULTUMESC pentru reteta !!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cautand prajituri pentru Craciun, am dat peste pasca asta :)). E minunata! Eu o fac de cativa ani, de cand am gasit reteta intr-o carticica Practic. Pe hartia de copt, presar niste pesmet si astfel se formeaza un blat foarte subtire. Trebuie sa-mi cumpar neaparat o tava rotunda inalta....pana acum am facut in tava mare si am taiat patratele, insa ca o felie de tort e si mai apetisanta :). Iris

    RăspundețiȘtergere
  19. nu cred ca pot face asa o pasca, cuptorul meu arde f.tare oricit de mic l-as da....imi pare rau.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai incercat sa pui o tava dedesubtul celei in care se afla copturile? De asemeni poti incerca sa pui un vas cu apa...

      Ștergere
    2. Puneti in cuptor o tava invelita in folie de aluminiu de jur imprejur si o sa vedeti ca nu mai arde...

      Ștergere
  20. unde se gaseste smantana cu 30% grasime, o stiu doar pe cea lichida de la dorna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recomand smantana de casa, sau cea din piata de la tarani! De asemenea recomand smantana Tudia cu 30% grasime.

      Ștergere
  21. Brescan Cristyna1 aprilie 2014 la 18:44

    Buna, nu am inteles exact cum se face cu smintina si cu malaiul? Smintina din tifon se pune direct pe malai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristyna pui intr-un bol malai. Peste malai asezi un tifon (sa acopere si marginile bolului) si apoi pui smnatana. Malaiul va trage tot lichidul din smantana.

      Ștergere
  22. Buna Irina! Poti sa-mi spui ce diametru are tava? Multumesc! Iris

    RăspundețiȘtergere
  23. Răspunsuri
    1. Cât are până la urmă tavă 23 cm sau 26????

      Ștergere
    2. Am facut si in tava de 23 si 26. Cea pe care o ai, aceea e buna.

      Ștergere
  24. este f.f.f. BUNA !!!!! am facut de Pasti...
    multumesc pt.reteta

    RăspundețiȘtergere
  25. Este absolut delicioasa.Am respectat intocmai cantitatile si timpii de coacere.A iesit perfect!Multumesc ,Irina.

    RăspundețiȘtergere
  26. Oare se poate renunta la cacao? Sau inlocui cu altceva? Copiilor mei nu le place.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  27. o sa o fac si eu de pasti sper sa mi iese.. arata minunat..

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna! Este in regula daca adaugam imediat urmatorul strat peste cel pe care tocmai l-am scos din cuptor, in conditiile in care acesta este fierbinte? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  29. Cred ca este delicioasa , inafara ca arata demential. O voi face sigur de Pasti. Multumesc mult, Irina

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu trebuie praf de copt la stratul 2 ?
    de ce trebuie lasata smantana pe malai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citește comentariile anterioare si vei înțelege .

      Ștergere
    2. Citește comentariile anterioare si vei înțelege .

      Ștergere
  31. Am facut Pasca. Este absolut delicioasa ! :) Mersi de reteta.

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu inteleg cum smintina pusa pe malai ,? Explica si mie te rog.

    RăspundețiȘtergere
  33. Trebuie neaparat branza de vaci "granulata" sau iese si cu branza tip crema? Eu o am deja cumparata ...Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  34. eu una nu aminteles:
    1)partea cu coptul: se puntoate straturile si se coace totul odata,ori fiecare strat separat?
    2) faza cu malaiul.
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1:fiecare strat separat!
      2:se pune malai intr - un bol, acoperi bine cu un tifon si peste margini, apoi torni smantana si lasi peste noapte sa traga zerul
      Ps :citeste reteta pana o intelegi!

      Ștergere
  35. Merge pus stratul de brânza cu stafide(primul)la mijloc oare?!?..?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca daca il pui primul, cum e in reteta, prajitura are mai multa sustinere, rezistenta, zi-i cum vrei. Oricum eu nu m-as risca. ..

      Ștergere
    2. Eu cred ca daca il pui primul, cum e in reteta, prajitura are mai multa sustinere, rezistenta, zi-i cum vrei. Oricum eu nu m-as risca. ..

      Ștergere
  36. Una dintre cele mai aspectoase pasti din cate am vazut pana acum...Si dupa ingrediente si foarte gustoasa....Merita sa fie facuta de Pasti! Multumesc pentru reteta !

    RăspundețiȘtergere
  37. Pentru ca nu pot pune poze am atașat un link cu rezultatul, mulțumesc de reteta
    http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2016/12/pasca-in-trei-straturi.html?m=0

    RăspundețiȘtergere
  38. f mult zahar si multe oua

    RăspundețiȘtergere
  39. Si unde mai este pasca traditionala? E o super prajitura,dar sa nu uitam de Pasca si insemnatatea ei.

    RăspundețiȘtergere
  40. Am si eu o intrebare, va rog: ce inseamna a se pune smantana pe malai? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  41. Arata foarte bine,dar aproape 2 ore la copt????... Nu se arde???

    RăspundețiȘtergere
  42. Daca nu pun zmantana pe malai e ceva?

    RăspundețiȘtergere
  43. Este o frumoasă și gustoasă PRĂJITURĂ în nici un caz pască!!!interesați-vă ce este pasca,ce simbolizează și cum se face!

    RăspundețiȘtergere
  44. E o pasca super delicioasa. O fac de ceva anisori, cand am descoperit-o am zis ca o sa fie greu dar am reusit.

    RăspundețiȘtergere
  45. E delicoasa si ma apuc de treaba :)Asteptam sa se raceasca cand punem stratul 2 sau 3 ?? Sau punem stratul 2 peste primul strat fierbinte?

    RăspundețiȘtergere
  46. Minunataaaaaa, pacat ca nu pot atasa o fotografie

    RăspundețiȘtergere
  47. Am ani de zile de când doar această pască o pregătesc. Toată familia abia așteaptă să se reîntâlnească cu această bunătate, să o savureze. Mulțumesc mult pentru rețetă!
    Sărbători binecuvântate tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  48. Arată super! La cuptor o țineți la 180 de grade cu ventilatie sau fara??Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  49. Minunataaaaaa, pacat ca nu pot atasa poza.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena