Dragele mele daca vreti sa va impresionati musafirii de Paste cu o pasca mai speciala v-o recomand pe aceasta. Cuprinde un strat de branza cu stafide, unul de smantana cu cacao si unul de bezea cu nuca. Va imaginati ce arome delicioase???
Smantana trebuie sa stea pe malai in jur de 8 ore pentru a-si lasa zerul.
Ingrediente primul strat:
- 4 oua
- 150 g zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 3 linguri faina
- 600 g branza de vaci data prin sita pentru o textura mai cremoasa
- 100 g stafide
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- un plic de zahar vanilat
- 500 g smantana minim cu 30% grasime (pusa pe malai 8 ore)
- 2 linguri faina mai pline (40g)
- 3 linguri cacao
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar
- 10 linguri rase cu nuca macinata
Dupa cum va spuneam mai sus, puneti malai (in jur de 400g) intr-un bol, acoperiti cu un un tifon impaturit in 3, puneti smantana si lasati-o 8 ore la rece.
Pentru primul strat mixati bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand isi dubleaza volumul adaugati in compozitie faina.
Amestecati usor si adaugati branza data prin sita si stafidele.
Puneti compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie pentru copt si dati-o la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 40 minute.
Pentru al doilea strat mixati bine galbenusurile cu zaharul pudra si cel vanilat pana devin o crema spumoasa. Adaugati smantana.
Amestecati faina cu cacaua si adaugati-o treptata in compozitie. Turnati amestecul peste primul strat din pasca (dupa ce s-au scurs cele 40 minute) si lasati la cuptor 30 minute tot la 180 grade.
Pentru al treilea strat bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand isi tripleaza volumul adaugati nuca macinata.
Turnati bezeaua peste al doilea strat. In prelungirea tavii veniti cu o bucata de hartie pentru copt pentru a creste frumos. Lasati tava in cuptor 30 minute la 170 grade.
Scoateti tava din cuptor, indepartati marginea tavii si hartia de copt si lasati-o la racit.
Taiati-o si serviti-o cu placere pentru ca este delicioasa!
Sa aveti spor si pofta!
arata foarte bine si sigur e delicioasa,o fac si eu....
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti este pe plac!
ȘtergereDupa aspect pare foarte buna , am sa o fac si eu. Multumesc...
ȘtergereOauuu ce bine arata si cred ca e foarte buna, contine tot ce imi place un deliciuuuuu. o zi buna sa ai. Gabriela.
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela. La fel si tie!
ȘtergereNu sta cam multisor la cuptor,nu se arde de jos oricum are mai multe straturi trebuie sa se coaca dar mi se pare mult ,nu se usuca?
RăspundețiȘtergereNu sta prea mult la cuptor. Fa de fiecare data testul cu scobitoarea si cand este facut un strat turnati peste el celalalt.
ȘtergereE o pască minunata pentru cei care în loc să fac trei păscuțe diferite, fac una și bună. E și cu brânză și cu smântână și cu bezea. Ce-ți poți dori mai mult de atât de la o pască?
RăspundețiȘtergereAlina si eu consider la fel.
Ștergereo ora si 40 min?????cum iese branza dupa atata stat in cuptor??????
RăspundețiȘtergereTe asigur ca foarte bine. Faceti de fiecare data testul cu scobitoarea si cand este facut un strat turnati peste el celalalt.
Ștergerecuptorul coace de sus în jos; dacă stratul de brânză e acoperit, nu mai are parte de multă căldură.
Ștergerearata foarte bine si pare a fi foarte gustoasa dupa reteta
RăspundețiȘtergerewow, ce deliciosenie!! Salivez neincetat :D
RăspundețiȘtergereMamaaa, ce bunatate! Un tort in toata regula! Ba nu, mai buna decat un tort!!!
RăspundețiȘtergereCu siguranta e si frumoasa si gustoasa!
RăspundețiȘtergereuau, arata delicios, trebuie incercat
RăspundețiȘtergereWow... arata senzational!! Mi-as dori sa gust o bucatica! :) :)
RăspundețiȘtergereEste deeeelicioasă! Am fost aseară într-o vizită la prieteni dragi, printre alte bunătăți, am servit și acest deliciu. Am cerut rețeta și zilele acestea, abia aștept să o fac.
Ștergeresper sa o reusesc cind o fac de Paste ca arata f bine,trebuie incercat.
RăspundețiȘtergereDin cat lapte fac atata smantana???
RăspundețiȘtergereLili eu am cumparat-o! Te felicit pentru ca vrei sa o faci in casa. Depinde de grasimea laptelui. Din 4-5 litri de lapte ar trebui sa "culegi" 500 g smantana.
ȘtergereArata delicios !!Mi-as dori sa o prepar si eu acum de paste,insa am o intrebare :nu trebuie praf de copt sau drojdie? Multumesc !!
RăspundețiȘtergereNu trebuie nici drojdie nici praf de copt. Te asigur ca este buna reteta!
Ștergerearata ingrozitor de bine si apetisanta !!!!
RăspundețiȘtergerecea mai buna reteta dintre toate retetele de pe bloguri.PASCA PERFECTA
RăspundețiȘtergereIntradevat divina.....MULTUMESC pentru reteta !!
RăspundețiȘtergereCautand prajituri pentru Craciun, am dat peste pasca asta :)). E minunata! Eu o fac de cativa ani, de cand am gasit reteta intr-o carticica Practic. Pe hartia de copt, presar niste pesmet si astfel se formeaza un blat foarte subtire. Trebuie sa-mi cumpar neaparat o tava rotunda inalta....pana acum am facut in tava mare si am taiat patratele, insa ca o felie de tort e si mai apetisanta :). Iris
RăspundețiȘtergerenu cred ca pot face asa o pasca, cuptorul meu arde f.tare oricit de mic l-as da....imi pare rau.....
RăspundețiȘtergereAi incercat sa pui o tava dedesubtul celei in care se afla copturile? De asemeni poti incerca sa pui un vas cu apa...
ȘtergerePuneti in cuptor o tava invelita in folie de aluminiu de jur imprejur si o sa vedeti ca nu mai arde...
Ștergereunde se gaseste smantana cu 30% grasime, o stiu doar pe cea lichida de la dorna?
RăspundețiȘtergereRecomand smantana de casa, sau cea din piata de la tarani! De asemenea recomand smantana Tudia cu 30% grasime.
ȘtergereBuna, nu am inteles exact cum se face cu smintina si cu malaiul? Smintina din tifon se pune direct pe malai?
RăspundețiȘtergereCristyna pui intr-un bol malai. Peste malai asezi un tifon (sa acopere si marginile bolului) si apoi pui smnatana. Malaiul va trage tot lichidul din smantana.
ȘtergereBuna Irina! Poti sa-mi spui ce diametru are tava? Multumesc! Iris
RăspundețiȘtergereTava are 26 cm.
RăspundețiȘtergereCât are până la urmă tavă 23 cm sau 26????
ȘtergereAm facut si in tava de 23 si 26. Cea pe care o ai, aceea e buna.
Ștergereeste f.f.f. BUNA !!!!! am facut de Pasti...
RăspundețiȘtergeremultumesc pt.reteta
Este absolut delicioasa.Am respectat intocmai cantitatile si timpii de coacere.A iesit perfect!Multumesc ,Irina.
RăspundețiȘtergereCu mare drag. Ma bucur ca va este pe plac.
ȘtergereOare se poate renunta la cacao? Sau inlocui cu altceva? Copiilor mei nu le place.multumesc
RăspundețiȘtergereRenuntati la cacao, adaugati o lingura de faina in plus.
Ștergereo sa o fac si eu de pasti sper sa mi iese.. arata minunat..
RăspundețiȘtergereBuna! Este in regula daca adaugam imediat urmatorul strat peste cel pe care tocmai l-am scos din cuptor, in conditiile in care acesta este fierbinte? Multumesc!
RăspundețiȘtergereDa. Nu este nici o problema.
ȘtergereCred ca este delicioasa , inafara ca arata demential. O voi face sigur de Pasti. Multumesc mult, Irina
RăspundețiȘtergereNu trebuie praf de copt la stratul 2 ?
RăspundețiȘtergerede ce trebuie lasata smantana pe malai?
Citește comentariile anterioare si vei înțelege .
ȘtergereCitește comentariile anterioare si vei înțelege .
ȘtergereAm facut Pasca. Este absolut delicioasa ! :) Mersi de reteta.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a fost pe plac.
ȘtergereNu inteleg cum smintina pusa pe malai ,? Explica si mie te rog.
RăspundețiȘtergereMalaiul absoarbe zerul din smantana.
ȘtergereTrebuie neaparat branza de vaci "granulata" sau iese si cu branza tip crema? Eu o am deja cumparata ...Multumesc anticipat!
RăspundețiȘtergereNu am incercat cu branza cremoasa.
Ștergereeu una nu aminteles:
RăspundețiȘtergere1)partea cu coptul: se puntoate straturile si se coace totul odata,ori fiecare strat separat?
2) faza cu malaiul.
Multumesc anticipat!
1:fiecare strat separat!
Ștergere2:se pune malai intr - un bol, acoperi bine cu un tifon si peste margini, apoi torni smantana si lasi peste noapte sa traga zerul
Ps :citeste reteta pana o intelegi!
Merge pus stratul de brânza cu stafide(primul)la mijloc oare?!?..?!?
RăspundețiȘtergereEu cred ca daca il pui primul, cum e in reteta, prajitura are mai multa sustinere, rezistenta, zi-i cum vrei. Oricum eu nu m-as risca. ..
ȘtergereEu cred ca daca il pui primul, cum e in reteta, prajitura are mai multa sustinere, rezistenta, zi-i cum vrei. Oricum eu nu m-as risca. ..
ȘtergereUna dintre cele mai aspectoase pasti din cate am vazut pana acum...Si dupa ingrediente si foarte gustoasa....Merita sa fie facuta de Pasti! Multumesc pentru reteta !
RăspundețiȘtergereDementiala
RăspundețiȘtergerePentru ca nu pot pune poze am atașat un link cu rezultatul, mulțumesc de reteta
RăspundețiȘtergerehttp://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2016/12/pasca-in-trei-straturi.html?m=0
f mult zahar si multe oua
RăspundețiȘtergereSi unde mai este pasca traditionala? E o super prajitura,dar sa nu uitam de Pasca si insemnatatea ei.
RăspundețiȘtergereArata bine
RăspundețiȘtergereFoarte buna
RăspundețiȘtergereAm si eu o intrebare, va rog: ce inseamna a se pune smantana pe malai? Multumesc!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine,dar aproape 2 ore la copt????... Nu se arde???
RăspundețiȘtergereDaca nu pun zmantana pe malai e ceva?
RăspundețiȘtergereEste o frumoasă și gustoasă PRĂJITURĂ în nici un caz pască!!!interesați-vă ce este pasca,ce simbolizează și cum se face!
RăspundețiȘtergereE o pasca super delicioasa. O fac de ceva anisori, cand am descoperit-o am zis ca o sa fie greu dar am reusit.
RăspundețiȘtergereE delicoasa si ma apuc de treaba :)Asteptam sa se raceasca cand punem stratul 2 sau 3 ?? Sau punem stratul 2 peste primul strat fierbinte?
RăspundețiȘtergereMinunataaaaaa, pacat ca nu pot atasa o fotografie
RăspundețiȘtergereAm ani de zile de când doar această pască o pregătesc. Toată familia abia așteaptă să se reîntâlnească cu această bunătate, să o savureze. Mulțumesc mult pentru rețetă!
RăspundețiȘtergereSărbători binecuvântate tuturor!
Arată super! La cuptor o țineți la 180 de grade cu ventilatie sau fara??Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereMinunataaaaaa, pacat ca nu pot atasa poza.
RăspundețiȘtergere