Cand vreau un desert cu branza rapid apelez la aceasta prajitura. Se prepara foarte usor, trebuie doar sa astept cuminte pana o scot din cuptor. Este buna atat rece cat si calda.
Ingrediente:
- 500 g branza de vaci bine stoarsa reteta AICI
- 3 oua mici (sau 2 mari)
- 125 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 ml smantana
- 180 ml lapte
- 70 ml ulei
- o mana de stafide
- 1 plic budinca vanilie
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Puneti branza intr-un vas si amestecati-o cu ouale, zaharul si zaharul vanilat.
Amestecati budinca cu laptele caldut si turnati-o peste amestecul de sus. Adaugati si smantana.
Amestecati budinca cu laptele caldut si turnati-o peste amestecul de sus. Adaugati si smantana.
Adaugati uleiul si stafidele.
Puneti compozitia intr-o tava (30*20 cm) si dati-o la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru aproximativ 45 minute sau pana cand e usor rumenita.
Puneti compozitia intr-o tava (30*20 cm) si dati-o la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru aproximativ 45 minute sau pana cand e usor rumenita.
Pudrati-o cu zahar si taiati-o dupa plac. Eu am suprapus doua bucati.
Prajitura aceasta poate fi facuta si in loc de pasca.
Sa aveti spor si pofta!
Cu siguranta o sa incerc reteta! O saptamana usoara!
RăspundețiȘtergereDelicioasa prajiturica asta! Te pup
RăspundețiȘtergereCe prezentare frumoasa, ca la Master Chef! E foarte buna prajiturica si se prepara rapid.
RăspundețiȘtergereMaine o fac si eu pare delicioasa
RăspundețiȘtergereTe asigur ca vreau s-o fac pasca, dar ma impinge gandul s-o incerc ca prajitura ptc ma baga rau de tot in ispita. Totusi, imi poti sugera cu ce se pot lipi cele 2 rondele? {cu budinca sau....} Multumesc!
RăspundețiȘtergereDaca vrei sa faci aceasta prajitura mai inalta iti sugerez sa o pui intr-o tava mai mica, si o lasi mai mult la cuptor, la o temperatura mai redusa... In jur de 170 grade pentru 40-50 minute.
Ștergeresi smantana ?
RăspundețiȘtergereSe adauga in acelasi timp cu budinca dizolvata in lapte. Multumesc pentru atentionare.
ȘtergereAcum am scos-o din cuptor. Este cam moale, mai degraba o budinca decat o prajitura. Am gresit undeva? Am pus branza de vaci cumparata , 600 de grame in loc de 500. Vroiam sa o folosesc pe toata...
RăspundețiȘtergereAm încercat și eu prajitura , chiar sunt curioasa cum va ieși
RăspundețiȘtergere