luni, 1 aprilie 2013

Sarmale de post cu soia


Mi se pare ca este mai usor sa postesc cu mancare gatita. Imi plac mult sarmalele atat cele cu soia cat si cele cu ciuperci (reteta aici) prin urmare nu este post sa nu le fac.

Ingrediente:

  • o capatana de varza murata (1.5-2kg)
  • 400 ml ulei
  • 200 g soia granule
  • un ardei rosu
  • 4 cepe
  • 3 morcovi
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar (optional)
  • 400 g orez cu bobul rotund
  • 4 linguri bulion
  • 1 l apa
  • sare (cam 3 lingurite)
  • piper (o lingurita)
  • 5-6 frunze de dafin
Mod de preparare:
Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.
Puneti granulele de soia intr-un vas si turnati peste ele apa clocotita. Lasati-le la inmuiat 30-40 minute.
Curatati legumele, ceapa, ardeiul si patrunjelul tocati-le marunt, morcovul dati-l pe razatoare. Puneti toate legumele intr-un vas, adaugati ulei si soia (stoarceti-o putin in mana sa nu fie foarte apoasa) si caliti-le in jur de 10 minute amestecand mereu.
Cand s-au inmuiat legumele adaugati orezul (spalat in multe ape) si 3 linguri de bulion... Lasati pe foc 3-4 minute, potriviti compozitia de sare si piper apoi lasati-o la racit.
Taiati cotorul foilor de varza si rupeti-le in 2, 3, 4 bucati in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele. 


Pe fundul unei cratite puneti cotoare de varza. Ar fi ideal daca aveti oala de lut!
Puneti in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si rulati. Introduceti capetele in interiorul sarmalei.
Puneti in oala sarmalele una langa alta si printre ele puneti cateva frunze de dafin. Dizolvati ultima lingura de bulion inttr-un litru de apa fierbinte si turnati peste sarmale. Acoperiti cu cotoare de varza si cu capac si dati oala la cuptor 3 ore la 180 grade.
 Opriti cuptorul si lasati oala in cuptor macar cateva ore.
Sa aveti spor si pofta!








15 comentarii:

  1. Cele mai bune sarmalute mancate vreodata..de acum am sa mananc numai sarmalute de post!! foarte bune !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce coincidenta! :) Azi am facut si eu sarmale de post, dar fara soia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am mancat sarmale cu soia. Trebuie sa fie tare bune "uitate" in cuptor in oala aceea de lut!

    RăspundețiȘtergere
  4. De multe ori am facut aceasta reteta ...dar eu am taiat la dinstuit si cateva ciuperci...sant o bunatate...multumesc..

    RăspundețiȘtergere
  5. ..BRAVO...SIPER RETETA.......

    RăspundețiȘtergere
  6. OOOO ce bine arata! Vreau si eu sa fac o portie.

    RăspundețiȘtergere
  7. buna o sa fac si eu sarmale de post dar cu frunza de vita de vie sper sa fie bune

    RăspundețiȘtergere
  8. super reteta....! Va iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte bune ,eu am pus si putin malai dupa ce am calit toate legumele soia si orezul pentru ca le leaga mai bine.Si merg foarte bine cu ardei iute conservat in otet.

    RăspundețiȘtergere
  10. Extraordinar de bune ! Le fac cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Sânt grozave,le fac de mai multe ori în Postul Pastelui

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena