Astazi va invit la o tarta cu mere de post. Se prepara foarte rapid si este adorata chiar si de persoanele care nu postesc.
Ingrediente aluat:
- 400 g margarina
- 2 pliculete zahar vanilat
- un praf sare
- o lingura otet
- 3 linguri apa minerala
- un plic praf de copt (10g)
- 525 g faina
- 5 mere mari (1kg)
- 5 linguri zahar
- un plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 50 g migdale
- o lingura gris
Mixati bine margarina cu zaharul vanilat si cu un praf de sare. Adaugati otetul, apa minerala si treptat faina amestecata cu praful de copt.
Framantati bine pana se obtine un aluat elastic (iese in jur de 1 kg). Lasati-l la frigider cat timp pregatiti merele.
Spalati merele, stergeti-le, curatati-le si taiati-le in 8. Puneti peste ele zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si amestecati usor.
Ungeti o tava cu diametrul de 28 cm cu margarina si presarati-o cu faina. Intindeti 2/3 din cantitatea de aluat si presati-o pe peretii tartei. Presarati putin gris si asezati merele pe toata suprafata tavii.
Acoperiti cu cealalta foaie, intepati-o cu furculita si presarati migdalele feliate. Dati tarta la cuptor (preincalzit la 170 grade) pentru 60 minute.
Cand incepe sa se rumeneasca scoateti tarta din cuptor si lasati-o in tava pana se raceste. Taiati-o si serviti-o cu placere.
Aluatul este atat de fraged... Daca ramane putin va sugerez sa faceti o alta tarta mica umpluta cu mere, cu gem, cu fructe uscate sau ce ce aveti la indemana prin casa!
Sa aveti spor si pofta!
Particip cu aceasta reteta la Dulce Romanie, Provocarea lunii aprilie 2013, organizata de Magda! Detalii despre provocare pe al ei blog!
Multumesc din suflet ca ai pregatit aceasta minune ptr provocare !!
RăspundețiȘtergereDelicioasa tarta ai pregatit Irina!! Pup
RăspundețiȘtergerefoarte buna tarta
RăspundețiȘtergere