Chiftelutele marinate cu maioneza vor impresiona musafirii vostri de fiecare data. Daca nu aveti timp sa preparati chiftelutele puteti apela la sunca, gasiti aici reteta.
Ingrediente chiftelute:
- 500 g pulpa de porc sau spata (fara os) tocata
- 2 cartofi
- o ceapa mica
- o legatura de patrunjel
- 2 linguri de pesmet
- 3 catei usturoi
- un ou mai mare
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
- 200 g ceapa rosie
- o lingurita sare
- 200 ml apa
- 2 linguri otet
- 250 g maioneza
Mod de preparare chiftelute:
Curatati cartofii, spalati-i si dati-i pe razatoarea mica. Stoarceti-i in palma de zeama lasata. Ceapa curatati-o, spalati-o apoi tocati-o marunt. La fel procedati si cu uturoiul. Alegeti patrunjelul si tocati-l. Puneti toate aceste ingrediente peste carnea tocata, adaugati oul, pesmetul, putina sare (cam o lingurita rasa) si piper.
Amestecati bine pana se omogenizeaza apoi formati bilute mici. Puneti-le la prajit in ulei incins apoi scoateti-le pe un prodop absorbant de bucatarie. Daca vreti sa aibe un aspect mai uniform le puteti trece prin pesmet (eu nu le-am trecut pentru ca oricum ajung in maioneza).
Mod de preparare ceapa marinata:
Curatati ceapa, spalati-o si stergeti-o cu un prosop absorbant de bucatarie.
Despicati-o in jumatate pe lungime si taiati-o pe latime, in fasii subtiri. Cat de subtiri puteti (taiata solzisori cum se spune in popor). Frecati ceapa cu sarea intr-o cratita.
Adaugati apa si otetul si puneti vasul pe foc potrivit. Acoperiti cu un capac. Amestecati din cand in cand.
Lasati vasul pe foc pana apa a scazut si ceapa s-a inmuiat apoi lasati la racit.
Peste ceapa racita adaugati maioneza, putina sare si piper.
Adaugati chiftelutele, amestecati usor si lasati chiftelutele la rece pana le serviti.
Sa aveti spor si pofta!
Delicioase! Mersi pentru idee!
RăspundețiȘtergereOoo daaaa, ce mult imi place aceasta reteta.
RăspundețiȘtergereEu nu am facut niciodata, dar cumnata mea face la fiecare eveniment si tot timpul are succes cu ele :P
Weekend placut!
Sunt grozav de bune, iar reteta ta vine la fix! Nasa mea le face mereu in marinata si sunt mortale!
RăspundețiȘtergereImi plac tare mult chiftelutele marinate, dar nu am incercat cu maioneza!!!Ma tenteaza reteta ta!
RăspundețiȘtergeresuper bune!veze..:)
RăspundețiȘtergereBune de tot, o sa le pregatesc azi pentru masa de revelion. Retete ca la noi la Suceava ❤
RăspundețiȘtergereGaby