joi, 23 mai 2013

Prajitura aleasa


Prajitura aleasa, prajitura inteligenta, prajitura desteapta, acestea sunt denumirile pe care le-am tot auzit in discutiile despre aceasta prajitura. Eu o am in caiet cu aceast nume, prajitura aleasa. De ce acest nume? Pentru ca ingredientele se amesteca impreuna si cat stau la cuptor se aleg, crema ramane pe fundul tavii si blatul se ridica la suprafata... Frumos nu??? Daca o mai si gustati sa vedeti cat e de delicioasa.... deveniti fani!

Ingrediente:
  • 135 g unt (sau margarina)
  • 250 g zahar pudra
  • 7 oua
  • 9 linguri faina (135 g)
  • 1 l lapte
  • o lingurita esenta de vanilie (sau dupa gust)

Mod de preparare:
Mixati bine untul cu 150 zahar pudra apoi adaugati treptat cate un galbenus.
Turnati peste amestec treptat faina.
Adaugati treptat laptele si esenta.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugati treptat zaharul pudra (restul de 100g). Cand bezeaua devine consistenta adaugati-o peste amestecul de sus.
Turnati compozitia intr-o tava 28*22 cm tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor (preincalzit la 170 grade) pentru 50 minute.
Dupa ce s-au scurs minutele si prajitura se rumeneste deasupra scoateti-o din cuptor.
Lasati-o la racit in tava apoi rasturnati-o pe o planseta, in felul acesta pandispanul va fi dedesubt si crema deasupra.
Taiati-o si serviti-o cu placere. Pentru decor am folosit cateva cirese confiate.
Sa aveti spor si pofta!
PS: Daca preferati o prajitura mai aromata suplimentati cantitatea de esenta. Recomand sa gustati inainte de a adauga prea multa!

36 de comentarii:

  1. Arata foarte bine, azi o probez!!! dar nu inteleg ceva, untul se mixeaza cu 150g zahar pudra sau cu 250g?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Untul se mixeaza cu 150 g zahar pudra si albusurile cu restul de 100g. Sa ai spor.

      Ștergere
  2. Este excelenta, o fac de mai mult timp!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. se poate coace si in tava mare de aragaz?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca o coci in tava de la aragaz va fi mult mai joasa. Sa ai grija sa stea mai putin la cuptor.

      Ștergere
  4. Ce bine arata! Am tot vrut sa o incerc, dar ceva m-a retinut. A ta insa arata asa de bine....

    RăspundețiȘtergere
  5. Se poate pune si putina cacao?

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata impecabil! Si straturile alea ... minunate si delicioase! O pun pe lista sigur.

    RăspundețiȘtergere
  7. Uuaaaaau que bine arata Irina !!!! si eu am o reteta de genul asta , dar nu iese asa de bine ca a ta, se cheama pastel inteligent si iese in trei texturi dar am sa incerc si reteta ta. Si eu am un blog de retete ( anul asta l-am deschis) dar este in spaniola. Imi place mult tot ce gatesti si te urmaresc in facebook si in blogul tau.
    te pup dulce si imi cer scuze de posibilelel greseli gramaticale.
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bine ti-a iesit. O singura data am facut-o, candva demult...acum parca mi-e pofta de ea. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata tare bine prajitura! Stiu despre ea de multa vreme, dar nu am incercat-o niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu inteleg de ce mi sa lasat blatul si a ramas doar crema ??

    RăspundețiȘtergere
  11. ESTI SIGURA CA SE PUNE UN L DE LAPTE?

    RăspundețiȘtergere
  12. pentru anonim 25 mai 2013,17:12/ai pus un litru de lapte?si eu am avut impresia ca s-a lasat blatul (totusi nu am pus un litru doar jumate ,mi se parea ceva gresit in reteta)semana cu o sarlota,(de la prea mult lapte).Poate ne scrie Irina sa ne lamureasca!va salut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie batute foarte bine albusurile. Se foloseste un litru de lapte.

      Ștergere
  13. Buna ziua! Imi puteti spune daca laptele trebuie fiert inainte? sau trebuie sa fie crud?

    RăspundețiȘtergere
  14. Fac de multi ani o reteta un pic diferita,dar Irina, a ta arata super, o s-o incerc neaparat, si,DA!!!!!,se pune 1L de lapte, e cea mai simpla prajitura,e imposibil sa nu va reuseasca,daca respectati indicatiile.Eu aveam reteta sub denumirea "prajitura inteligenta",dar e acelasi lucru.

    RăspundețiȘtergere
  15. faina tare!mersi, irina

    RăspundețiȘtergere
  16. doar ce am facut-o si eu acum ptr ca arata ft bine...doar ca si mie mi s-a lasat blatul,iar albusurile le-am avut ft ft bn batute.oricum o sa astept sa se raceasca sa o tai sper sa fie macar gustoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  17. tava 25/35 este buna? alta nu am

    RăspundețiȘtergere
  18. Arată foarte bine, sigur o să o încerc și eu!

    RăspundețiȘtergere
  19. Este o prajitura foarte interesanta!Arata si ffff.bine.

    RăspundețiȘtergere
  20. prajitura mea e la cuptor. sper sa-mi iasa

    RăspundețiȘtergere
  21. daca folosesc zahar normal ,imi va iesi ?

    RăspundețiȘtergere
  22. Răspunsuri
    1. Ce anume? Nu s-a separat crema de blat? Poate imi dau seama de cauza...

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena