Prefer sa fac aceasta salata atunci cand gatesc si o supa sau ciorba de pui pentru ca fierbe carnea cu aceleasi legume si nu fac risipa. Daca preparati numai aceasta salata puneti pieptul de curcan sau pui la fiert in apa rece cu putina sare. Cand incepe sa fiarba micsorati focul si luati spuma ori de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma curatati marginea cratitei cu un servet si adaugati un morcov si o ceapa.
Ingrediente:
- 250 g piept de curcan sau pui fiert
- 250 g castraveti murati in saramura
- 140 g porumb (o conserva mica)
- 150 g maioneza + 2 linguri pentru decor
- sare
- piper
Fierbeti pe foc pana cand este gata pieptul, scoateti-l din apa si lasati-l la racit apoi tocati-l cubulete.
Castravetii curatati-i de coaja si taiati-i cubulete.
Intr-un bol amestecati pieptul de pui cu castravetii si porumbul (pastrati cateva boabe pentru decor).
Adaugati 150 g de maioneza si potriviti gustul cu sare si piper.
Ornati cu maioneza ramasa, cu cateva felii de castravete si cateva boabe de porumb.
Sa aveti spor si pofta!
Trebuie sa fie minunata, am sa o incerc cand am sa fac supica de pui.
RăspundețiȘtergereSi maioneza de ce nu este explicata cum se face??
RăspundețiȘtergereDeci cum se face maioneza?
RăspundețiȘtergere