Imi plac foarte mult capsunele dar si cremele de vanilie. Unde se pot intalni mai bine acestea daca nu intr-o tarta delicioasa...
Ingrediente aluat:
- 180 g faina
- 55 g zahar pudra
- un praf sare
- 115 g unt rece
- un galbenus mare
- o lingura apa rece (lasati un cub de gheata la dezghetat)
- 4 oua
- 150 g zahar
- 60 g faina
- 500 ml lapte
- 2 plicuri de zahar vanilat
Mod de preparare blat:
Amestecati faina cu zaharul pudra si putina sare apoi adaugati untul taiat cubulete. Framantati bine pana se omogenizeaza compozitia.
Bateti cu o furculita galbenusul impreuna cu apa apoi turnati-l peste aluat.
Framantati pana se omogenizeaza compozitia apoi inveliti-o intr-o folie de plastic. Nu este un aluat foarte tare, mutati compozitia cu lingura.
Neteziti folia cu sucitorul pana se formeaza un disc plat cam de marimea tavii in care o sa-l coaceti. Puneti aluatul la frigider pentru jumatate de ora timp in care pregatiti crema de vanilie.
Pentru crema mixati bine bine ouale cu zaharul apoi adaugati treptat faina.
Intindeti cu sucitorul foaia (in folie e cel mai simplu) si imbracati cu ea peretii unei forme de tarta cu diametrul de 23 cm. Daca nu reusiti sa imbracati dintr-o singura miscare, nu este nici o problema, acest aluat se "carpeste" usor. Pe fundul tavii faceti cateva taieturi cu un cutit. Lasati tava la congelator 10 minute apoi bagati-o in cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 20 minute, pana cand marginile incep sa se rumeneasca. Scoateti-o din cuptor si lasati-o la racit. Daca observati ca incepe sa se ridice aluatul de pe fund cand este in cuptor apasati-l usor cu o lingura.
Se umple tarta cu crema facuta si se orneaza cu capsune praspete.
Taiati-o si serviti-o cu placere pentru ca este delicioasa!
Pentru un aspect lucios al fructelor puneti intr-un ibric pe foc mic 2 linguri de gem de caise sau jeleu de fructe. Cand se lichefiaza amestecati cu o lingura de apa rece. Puneti siropul cu o lingura peste fructe.
Arata foarte bine tarta ta!!!
RăspundețiȘtergereArata superb prajitura ta!!! Bravo!!
RăspundețiȘtergereCred ca este delicioasa!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata tarta asta! Sigur e delicioasa, nu are cum fi altfel in aceasta combinatie!
RăspundețiȘtergereGrozava tarta!Ce pofta mi-ai facut cu ea!
RăspundețiȘtergerePup!
Vreau si eu o felie, te rog!!! ;-)
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa si delicioasa tarta ta, Irina!
RăspundețiȘtergereeste aspectuoasa, cred ca e f.buna, dar stau si ma intreb cum Dumnezeu stii sa pui 118 gr.faina, 55 gr, 8o gr....etc..... eu nu am cintar si toata viata am pus la pahar, la ochi, si tot ce am facut a iesit extra.....aici nu stiu, sunt curioasa cum trebuie facut?
RăspundețiȘtergere