miercuri, 29 mai 2013

Tarta cu capsune


Imi plac foarte mult capsunele dar si cremele de vanilie. Unde se pot intalni mai bine acestea daca nu intr-o tarta delicioasa...

Ingrediente aluat:
  • 180 g faina
  • 55 g zahar pudra
  • un praf sare
  • 115 g unt rece
  • un galbenus mare
  • o lingura apa rece (lasati un cub de gheata la dezghetat)
Ingrediente crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 60 g faina
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilat
Pentru umplutura: 500 g capsune

Mod de preparare blat:
Amestecati faina cu zaharul pudra si putina sare apoi adaugati untul taiat cubulete. Framantati bine pana se omogenizeaza compozitia.
Bateti cu o furculita galbenusul impreuna cu apa apoi turnati-l peste aluat.
Framantati pana se omogenizeaza compozitia  apoi inveliti-o intr-o folie de plastic. Nu este un aluat foarte tare, mutati compozitia cu lingura.
Neteziti folia cu sucitorul pana se formeaza un disc plat cam de marimea tavii in care o sa-l coaceti. Puneti aluatul la frigider pentru jumatate de ora timp in care pregatiti crema de vanilie.

Pentru crema mixati bine bine ouale cu zaharul apoi adaugati treptat faina.
Turnati in jur de 100 ml lapte pentru a subtia compozitia iar dupa aceea tunati treptat restul de lapte fierbinte in care s-a dizolvat zaharul vanilat. Puneti crema intr-un ceaun pe foc potrivit si amestecati mereu,. Cand incepe sa fiarba micsorati focul. Amestecati pana se ingroasa (in jur de 12 minute), luati de pe foc si amestecati din nou pana se raceste. Trebuie sa fie groasa, ca o smantana.
Intindeti cu sucitorul foaia (in folie e cel mai simplu) si imbracati cu ea peretii unei forme de tarta cu diametrul de 23 cmDaca nu reusiti sa imbracati dintr-o singura miscare, nu este nici o problema, acest aluat se "carpesteusor. Pe fundul tavii faceti cateva taieturi cu un cutitLasati tava la congelator 10 minute apoi bagati-o in cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 20 minute, pana cand marginile incep sa se rumeneascaScoateti-o din cuptor si lasati-o la racitDaca observati ca incepe sa se ridice aluatul de pe fund cand este in cuptor apasati-l usor cu o lingura.

Se umple tarta cu crema facuta si se orneaza cu capsune praspete.
Taiati-o si serviti-o cu placere pentru ca este delicioasa!
Pentru un aspect lucios al fructelor puneti intr-un ibric pe foc mic 2 linguri de gem de caise sau jeleu de fructe. Cand se lichefiaza amestecati cu o lingura de apa rece. Puneti siropul cu o lingura peste fructe.

Particip cu aceasta reteta la provocarea Dulce Romanie, mai 2013 organizata de Delicatesa.


8 comentarii:

  1. Arata foarte bine tarta ta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata superb prajitura ta!!! Bravo!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos arata tarta asta! Sigur e delicioasa, nu are cum fi altfel in aceasta combinatie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Grozava tarta!Ce pofta mi-ai facut cu ea!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreau si eu o felie, te rog!!! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoasa si delicioasa tarta ta, Irina!

    RăspundețiȘtergere
  7. este aspectuoasa, cred ca e f.buna, dar stau si ma intreb cum Dumnezeu stii sa pui 118 gr.faina, 55 gr, 8o gr....etc..... eu nu am cintar si toata viata am pus la pahar, la ochi, si tot ce am facut a iesit extra.....aici nu stiu, sunt curioasa cum trebuie facut?

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena