joi, 20 iunie 2013

Dulceata de capsuni cu sirop

Desi eu prefer dulceata de capsuni caramelizata, sunt persoane din cadrul familiei care o prefera pe aceasta cu sirop. Este buna doar mie nu imi place cum  curge de pe felia de unt si din clatite, dar capsunele raman intregi si cuolarea ei este rosie...

Ingrediente:

  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 1 kg capsune
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Puneti zaharul cu apa intr-o cratita pe foc pana se topeste. Fierbeti siropul pana se ingroasa. Ca sa fiti sigure ca l-ati fiert suficient turnati din cand in cand cate o picatura de sirop intr-o cana cu apa rece. Picatura nu trebuie sa se descopuna ci sa se lasa pe fundul canii.
Spalati capsunele, curatati-le de codite si adaugati-le peste sirop. Turnati si zeama de lamaie.
Fierbeti dulceata pana incepe sa isi schimbe culoarea si sa fie legata. Din cand in cand amestecati si luati spuma. Turnati-o fierbinte in borcane. Puneti borcanele cu capacele in jos si acoperiti-le cu o patura pana se racesc. Nu va mai fi nevoie sa le sterilizati. Cantitatea finala e in jur de 1 kg dulceata si  un borcanel mic cu sirop.
Sa aveti spor si pofta!


Un comentariu:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena