Ingrediente:
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
- 1 kg capsune
- zeama de la o jumatate de lamaie
Puneti zaharul cu apa intr-o cratita pe foc pana se topeste. Fierbeti siropul pana se ingroasa. Ca sa fiti sigure ca l-ati fiert suficient turnati din cand in cand cate o picatura de sirop intr-o cana cu apa rece. Picatura nu trebuie sa se descopuna ci sa se lasa pe fundul canii.
Spalati capsunele, curatati-le de codite si adaugati-le peste sirop. Turnati si zeama de lamaie.
Fierbeti dulceata pana incepe sa isi schimbe culoarea si sa fie legata. Din cand in cand amestecati si luati spuma. Turnati-o fierbinte in borcane. Puneti borcanele cu capacele in jos si acoperiti-le cu o patura pana se racesc. Nu va mai fi nevoie sa le sterilizati. Cantitatea finala e in jur de 1 kg dulceata si un borcanel mic cu sirop.
Cat de bine arata! Yummy !
RăspundețiȘtergere