Aceasta prajitura se prepara foarte usor si este delicioasa. Se poate face si cu alte fructe, fie proaspete fie din compot sau sirop.
Ingrediente:
- 200-300 g capsuni (capsune)
- 5 oua
- 15 linguri zahar (225 g)
- 5 linguri ulei
- 5 linguri apa calda
- 15 linguri faina (150 g)
- o lingurita praf de copt stins cu o lingurita de otet
- o lingurita esenta de vanilie
Spalati si curatati capsunele si presarati peste ele zaharul vanilat.
Separati albusurile de galbenusuri si bateti-le bine cu un praf de sare. Adaugati treptat cate o lingura de zahar.
Bateti galbenusurile cu apa si uleiul si cand albusurile sunt bine batute, adaugati-le peste ele. Bezeaua din albusuri sa fie consistenta nu aerata. Observati va rog in fotografie.
Adaugati treptat cate o lingura de faina si mixati usor.
Adaugati esenta si capsunele si amestecati usor cu o spatula. Daca vreti sa nu se lase pe fundul tavii amestecati capsunele si cu o lingura de faina.
Turnati compozitia intr-o tava (29*22 cm) tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor preincalzit (180 grade) pentru 30 minute.
Scoateti prajitura din cuptor, mutati-o pe un gratar si cand este rece rasturnati-o. Presarati-o cu zahar pudra si servit-o cu placere!
Se vede cat este de pufoasa??????
Sa aveti spor si pofta!
Foarte bune prajiturile astea cu fructe!
RăspundețiȘtergereO pufosenie de prajiturica! Tre' sa fac si varianta cu capsune pentru ca arata prea imbietor.
RăspundețiȘtergereimi plac tare mult deserturile cu capsuni, iar prajitura arata bine de tot!!!
RăspundețiȘtergereAm facut sambata prajitura cu capsuni si ieri dupa-amiaza nu mai era deloc. E super prajitura, baietelului meu i-a placut fffff mult si mi-a spus sa-i fac din nou in seara asta. Multumesc f mult pt reteta!
RăspundețiȘtergere