Ingrediente:
- 2 kg visine
- 0.7 kg zahar
- 6 aspirine pisate (normale nu tamponate)
Spalati visinele, scoateti-le coditele si samburii si puneti-le intr-un borcan care sa le cuprinda. Eu am folosit un borcat de 1.7 kg si unul de 0.8 kg. Puneti un rand de visine, un rand de zahar si presarati aspirina pisata. Repetati pana se termina fructele.
Ultimul strat de visine trebuie sa fie presarat cu zahar si aspirina.
Nu umpleti borcanul foarte tare deoarece trebuie agitat din cand in cand pentru a se topi zaharul. Dupa o saptamana acesta se topeste complet si visinele pot fi folosite.
Sa aveti spor si pofta!
eu folosesc aceleasi ingrediente insa le pun intr-un vas(castron) ,le las timp de 2-3 zile timp in care le amestec cu o lingura de 3-4 ori pe zi pentru topirea zaharului,apoi le trag in borcane le pun putin sirop si le capsez,daca mai ramane sirop il pun in sticle.
RăspundețiȘtergereAm trecut-o în lista mea. Mersi pentru reţetă!
RăspundețiȘtergereHallo Irina!
RăspundețiȘtergeretare apetisant arata visinele!
Mersi pentru reteta!
Eu nu stiam de aceasta metoda de conservare.Si cum imi plac cum arata , i-au reteta cu mine , poate gasesc si eu ceva visine sa-le fac asa(???)
Liebe Irina, dar o nelamurire am, te rog lamureste-ma cum arata aspitina normala si cea tamponata.Care este diferenta?
Ma gindesc ca eu poate nu gasesc "normala! pe aici pe la austrieci.
Iti multumesc in prealabil pt. doritul raspuns!
Laura S.
ASPIRINA DATORITA UNEI SUBSTANTE IN CANTITATE DE 6 ESTE LETALA ASPIRINA
RăspundețiȘtergereNu o inghiti toata o data ci este pe post de consevant sa nu fermenteze visinile. Asa ca nu mai zice de letala.
ȘtergereCorect d-na NETA
RăspundețiȘtergere