Ingrediente:
- 500 ml apa
- 2 kg zahar
- 2.5 kg zarzare curatate
Puneti zaharul cu apa intr-o cratita pe foc pana se topeste. Fierbeti siropul pana se ingroasa. Ca sa fiti sigure ca l-ati fiert suficient turnati din cand in cand cate o picatura de sirop intr-o cana cu apa rece. Picatura nu trebuie sa se descopuna ci sa se lase pe fundul canii.
Spalati zarzarele si curatati-le de samburi. Puneti-le peste sirop si fierbeti la foc potrivit, amestecand din cand in cand.
Cand siropul incepe sa se ingroase puneti dulceata fierbinte in borcane si asezati-le cu capacul in jos. Acoperiti-le cu o patura si lasati-le asa pana se racesc.
Grozav de bine arata!Pup!
RăspundețiȘtergereCe bunatate!!!
RăspundețiȘtergereAproximativ cat timp au trebuit sa fiarba dupa ce le-ati pus peste siropul format din apa+zahar ?
RăspundețiȘtergerepana se ingroaşă siropul
Ștergere