vineri, 19 iulie 2013

Dulceata de zarzare


Zarzarele sunt asemanatoare cu caisele, doar putin mai dulci si mai aromate. Sunt foarte bune atat la dulceata cat si la compot.

Ingrediente:
  • 500 ml apa
  • 2 kg zahar
  • 2.5 kg zarzare curatate
Mod de preparare:
Puneti zaharul cu apa intr-o cratita pe foc pana se topeste. Fierbeti siropul pana se ingroasa. Ca sa fiti sigure ca l-ati fiert suficient turnati din cand in cand cate o picatura de sirop intr-o cana cu apa rece. Picatura nu trebuie sa se descopuna ci sa se lase pe fundul canii.
Spalati zarzarele si curatati-le de samburi. Puneti-le peste sirop si fierbeti la foc potrivit, amestecand din cand in cand.

Cand siropul incepe sa se ingroase puneti dulceata fierbinte in borcane si asezati-le cu capacul in jos. Acoperiti-le cu o patura si lasati-le asa pana se racesc.

 Ce culoare frumoasa are.. Putin mai inchisa decat dulceata de caise...
Sa aveti spor si pofta!

4 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.