joi, 4 iulie 2013

Placinta cu branza si piersici


Ingrediente aluat:
  • 150 g faina
  • 50 g zahar
  • 100 g unt
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • un praf sare
Ingrediente umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 200 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3-4 piersici din compot sau 200 g de fructe confiate
Mod de preparare aluat:
Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati bine.
Lasati aluatul format 40 minute la frigider, invelit in folie.
Pentru umplutura amestecati branza cu galbenusurile (sunt 6, unul l-am spart), zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Bateti albusurile spuma si adaugati treptat zaharul pudra. Cand spuma este densa adaugati-o peste branza si amestecati usor pana se omogenizeaza compozitia.
Cu ajutorul unei folii intindeti aluatul apoi imbracati cu el o tava unsa cu unt. Puneti jumatate din umplutura si presarati cu feli de fructe. Pastrati cateva felii si pentru ornat.
Adaugati si restul de umplutura si dati tava de cuptor preincalzit la 170 grade pentru 70-80 minute.
Cand incepe sa se rumeneasca placinta ornati-o cu restul de fructe si dati-o din nou la cuptor. Cand e gata lasati-o la racit in tava apoi serviti-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!




3 comentarii:

  1. Vai, cat de bine arata!Ador branza de vaci!
    Multumesc pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina draga nla reteta aceasta oua nu trebuies.sau numai in poze sant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena