Pentru ca e sezonul caiselor e pacat sa nu profitam de ele. Sunt aromate, bune si putin acrute in prajituri, fapt pentru care imi plac si mai mult. Se imbina perfect prajitura cu ele.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 80 g unt (margarina)
- 100 g zahar
- un plic de zahar vanilat
- 200 ml lapte
- 225 g faina
- un praf copt (10 g)
- 3 oua
- 300 g smantana
- 2 linguri faina
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat (sau o lingurita de esenta)
- 600 g caise (in functie de tava puteti folosi si mai multe)
Amestecati faina cu praful de copt. Mixati bine untul cu zaharul si zaharul vanilat , si adaugati treptat laptele si faina.
Adaugati treptat cate un galbenus si la urma albusurile batute spuma. Puneti compozitia intr-o tava 25*35 cm tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema mixati bine galbenusurile cu ambele tipuri de zahar (zaharul tos si cel vanilat) apoi adaugati smantana.
Adaugati faina si la urma albusurile batute spuma si esenta amestecand usor, de sus in jos.
Spalati caisele, curatati-le de samburi si asezati-le peste prima compozitie din tava.
Peste ele turnati usor crema. Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 55 minute. Dupa 20 minute micsorati focul la 160 grade.
Lasati prajitura la racit in tava apoi serviti-o cu placere. Dupa plac, pudrati-o cu zahar pudra. Observati ca blatul se ridica la suprafata si crema ramane dedesubt.
Sa aveti spor si pofta! Va asigur ca este o prajitura delicioasa.
Arata tare bine si-mi place mult gustul caiselor in prajituri!
RăspundețiȘtergereFoarte buna! E interesant cum se separa in cuptor!
RăspundețiȘtergereBuna , as vrea sa va intreb stimata doamna daca caisele pot fi inlocuite cu prune sau afine , am facut-o e foarte buna , extraordinara , as vrea sa o repet dar cu afine , cred eu ca merg sau daca nu, cu prune ...ce ziceti?
RăspundețiȘtergere