vineri, 5 iulie 2013

Tocanita de bureti


Inca de cand eram copil imi placea sa merg la cules de bureti in padure... Chiar daca uneori la intoarcere mi se parea ca am de urcat un deal prea mare spre amuzamentul parintilor mei nu ma dadeam batuta. Prin padurile noastre cele mai intalnite ciuperci sunt hulubitele, rar gasesti cate un hrib. Din ele se prepara o tacanita minunata.

Ingrediente:
  • 1.5 kg hulubite (dupa curatare sunt 1.1)
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • 500 g smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • o lingura faina
  • sare
  • piper
  • o legatura marar
Mod de preparare:
Curatati buretii de pielita de pe exterior cu ajutorul unui cutit si coditele de pamant. Acestea sunt hulubitele.
Caliti ceapa curatata, spalata si apoi tocata in unt.
Clatiti buretii bine in cateva ape, apoi taiati-i marunt. Adaugati-i peste ceapa si completati cu apa cat sa ii cuprinda. Lasati cratita pe foc potrivit, acoperiti-o partial cu capac si fierbeti pana cand buretii sunt gata.
Amestecati smantana cu galbenusurille, faina, un praf sare si unul de piper.
Cand apa a scazut (buretii sunt fierti) adaugati sosul si mai lasati oala pe foc cat sa dea 2-3 clocote.
Adaugati mararul spalat si tocat si opriti focul.
Serviti cu mamaliguta.
Sa aveti spor si pofta!


7 comentarii:

  1. Arata minunat.... Mi s-a facut pofta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. merge si cu ciuperci din comert?

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutări Irina(gospodina)! Sunt bărbat. Mârturisesc că nu a fost ușor, dar am respectat sfaturile tale. Trebuia să spui că iese o mâncare care ajunge la toată mahalaua mea(cvartal). Salutări multe!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa va fie de bine! Chiar mi-este dor de o tocanita de bureti!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.