miercuri, 28 august 2013

Prajitura cu prune si smantana

Cum sa nu imi placa retele rapide si gustoase? Cum???? Prajitura aceasta pufoasa cu prune se prepara in 10 minute si doar trebuie sa asteptam sa se coaca....

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt (10 g)
  • 500 g prune fara samburi (taiate in 4)
Mod de preparare:
Mixati ouale cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul apoi adaugati treptat zaharul, zaharul vanilat, uleiul, smantana si apoi coaja de lamaie.
Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o usor in compozitie.
Turnati amestecul intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Asezati prunele pe intreaga suprafata a prajiturii si dati tava la cuptor preincalzit (180 grade) pentru 35 minute.
Scoateti prajitura din tava si lasati-o la racit pe un gratar.
Cand e rece taiati-o si pudrati-o cu zahar pudra. Este pufoasa si buna.

P.S. Multumesc cumatritei mele pentru reteta.

13 comentarii:

  1. arată foarte bine,am prune,o încerc chiar astăzi..

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumusete de prajitura! Se prepara si rapid, trebuie incercata neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Spor la bucurie... cu asa prajitura se poate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici ca se poate o prajitura mai rapida,iar gustul este pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  5. am facut aceasta prajitura,e foarte buna,s-a terminat foarte repede,maine o fac din nou,multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte usor de facut chiar si pentru o persoana incepatoare. Prajitura a iesit gustoasa. Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata super, o voi face chiar astazi.pupici.multumim pentru retete toate sunt foarte bune.am incercat multe din ele. Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. E super buna eu am pus mere in loc de prune ca nu aveam in casa .a iesit o bunatate de prajitura. Felicitari pentru toate retetele. :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce fel de smantana trebuie?

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari pentru aceasta reteta minunata! Azi o incerc si revin cu detalii. Spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
  11. Incercata,verificata verdict: foarte foarte buna!Incercati-o si imi ve-ti da dreptate

    RăspundețiȘtergere
  12. Vreau sa intreb cat timp mixati dupa ce puneti smantana si cum incorporati faina: tot cu mixerul sau cu o lingura ?

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.