Unul dintre cele mai rapide torturi si ieftine dupa parerea mea este acesta. L-am facut cu piersici din compot dar dupa plac puteti sa il faceti si cu alte fructe.
Ingrediente blat:
8 oua
8 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
30 g unt topit (2 linguri)
2 linguri cacao
8 linguri faina
Ingrediente crema:
un borcan cu compot de piersici
20 g gelatina (2 plicuri)
350 ml smantana pentru frisca
280 g iaurt (2 paharele mici)
200 g miere (sau mai multa daca vreti mai dulce sau zahar pudra)
2 lingurite esenta de vanilie (sau dupa gust)
Mod de preparare blaturi:
Mixati ouale cu putina sare apoi adaugati treptat zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Adaugati untul topit si faina amestecata cu cacaua.
Impartiti compozitia in mod egal in doua tavi cu diametrul de 28 cm, unse cu unt si coaceti-le pe rand in cuptorul preincalzit la 180 grade cate 12 minute.
Mod de preparare crema:
Puneti gelatina intr-o cana cu 100 ml zeama din compot (sau apa) la inmuiat, dupa 10 minute puneti vasul pe baie de abur pana se lichefiaza.
Mixati bine smantana pana se intareste. Adaugati iaurtul, mierea, vanilia si putin cate putin gelatina lichefiata.
Mixati usor si adaugati piersicile taiate marunt. Daca compozitia este moale lasati-o cateva minute la frigider sau congelator pentru a distribui uniform piersicile.
In forma in care ati taiat blatul montati tortul. Peste prima foaie turnati crema apoi acoperiti cu a doua foaie.
Am decorat tortul cu putin zahar pudra.... si l-am luat la drum.....
Pana am ajuns s-a topit zaharul si l-am decorat cu bombonele...
Un tort delicios, usor de transportat....
Sa aveti spor si pofta!
P.S. Daca va lac blaturile insiropate le puteti insiropa cu zeama de la compot sau cu sirop de zahar ars.
Astazi va prezint inca o prajitura din categoria "de post" dar delicioasa. Este foarte ieftina, se prapara repede si va incanta pe toata lumea.
Ingrediente:
125 ml (o jumatate cana) ulei
250 g (o cana) zahar pudra (sau tos)
500 ml (2 cani) apa minerala
10 g praf copt (un plic)
o lingurita bicarbonat de sodiu
o lingurita otet
2-3 lingurite esenta vanilie (dupa gust)
500 g faina (3 cani faina pline)
100 g nuci pisate
150 g visine (sau mai multe)
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati uleiul cu zaharul, apa minerala, praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet si esenta de vanilie. Mixati pana se omogenizeaza apoi adaugati treptat faina.
Mixati pana incorporati toata faina si apoi adaugati nucile si visinele. Pastrati cateva nuci pentru tapetat prajitura.
Puneti compozitia intr-o tava de 25-35 cm si dati-o la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 35 minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasati prajitura la racit pe un gratar apoi taiati-o. Dupa preferinte o puteti pudra cu zahar sau cacao.
Eu am preferat-o simpla.... Simpla si pufoasa!
Sa aveti spor si pofta!
Observatii:
Puteti inlocui vanilia cu esenta de rom, nucile cu visine, 2 linguri de faina cu 2 de cacao...
Va multumesc tuturor pentru participarea la concursul meu. Chiar nu ma asteptam sa fiti atati participanti. Fiecare concurent are un numar de participare, in functie de ordinea primirii emailului. Numarul 15 daca va iesi printre primii 3 nu il voi lua in considerare. Aceast participant s-a inscris in concurs cu o poza "imprumutata" de pe internet.
Extragerea numarul 2.
1. Flory Mihai
Felicitari. Va rog sa imi trimiteti pe email adresa unde pot sa va trimit tavitele pentru nuci. Retea AICI.
P.S. La multi ani romani, la multi ani Romania!
Astazi m-am gandit sa organizez un concurs mai neobisnuit. Premiile constau in tavite pentru copt nuci cum sunt cele din imagine. Vor fi 3 premii a cate 50 tavite. Pentru a va inscrie in concurs trebuie sa faceti reteta de mai jos, Parjoale din cartofi cu verdeata, reteta AICI (gasiti si comentariile) si sa imi trimiteti o fotografie cu preparatul final.
Ce m-a determinat sa organizez acest concurs? Comentariile primite la aceasta reteta. Eu sunt responsabila de retetele mele, ce nu imi place nu postez, retetele de care nu sunt multumita le refac pana rezultatul final este pe masura asteptarilor mele.
Sunt curioasa daca voi, cititoarele mele reusiti sa faceti aceste parjoale. Daca nu va ies nu e nici o problema, trimiteti o fotografie cu "esecul" si tot veti fi inscrise in concurs.
Ingrediente:
800 g cartofi
o ceapa mijlocie
o legatura patrunjel
sare
150 g pesmet
50 g margarina
piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se pun sa fiarba intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se lasa la racit cateva minute apoi se curata de coaja.
Cartofii se zdrobesc cu blenderul, se amesteca cu margarina, se adauga ceapa spalata si tocata marunt, patrunjelul spalat si tocat, pesmetul, sare si piper.
Se amesteca bine si se obtine o pasta consistenta.
Se fac mai intai toate parjoalele si se pun pe o planseta.
In uleiul bine incins se pun parjoalele si se lasa cateva minute pe o parte si cateva pe cealalta parte. Dupa ce s-au rumenit se scot si se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant de bucatarie.
Se servesc calde cu diverse salate.
Sa aveti spor si pofta!
Regulament: 1. Trimiteti un email cu fotografia produsului la urmatoarea adresa: retete @ bucatariairinei.ro. Nu se inscriu la concurs persoanele care imi trimit fotografia pe Facebook! 2. Concursul se va desfasura intre 24 - 30 noiembrie 2013 ora 24. 3. Desemnarea castigatorilor se va face prin tragere la sorti. 4. Castigatorii vor fi anuntati pe blog, in pagina concursului cel tarziu pana pe 1 decembrie 2013. 5. Premiile vor fi expediate gratuit doar pe teritoriul Romaniei. 6. Daca in termen de 24 de ore castigatorii nu - mi vor comunica adresele de livrare prin email se va face o noua tragere la sorti.
Din pasiune pentru produsele naturale si gatit am creat acest blog culinar in care prezint retete atat din bucataria traditionala cat si din cea moderna.
Sper ca retetele mele va sunt pe plac si va doresc sa aveti spor si pofta!