luni, 18 noiembrie 2013

Muffins cu cafea si ciocolata


Aceste prajiturele mici si cochete se prepara in jur de 15 minute cu minim efort, se dau la cuptor si apoi se decoreaza dupa plac. Tinand cont ca in compozitia lor se gaseste cafea nu le recomand copiilor.

Ingrediente (12 bucati) :

  • 2 oua
  • un praf sare
  • 160 g zahar
  • 80 g ciocolata 
  • 6 linguri cafea tare rece
  • 100 ml ulei
  • 120 ml smantana
  • 230 g faina
  • o lingurita (rasa) cafea solubila (ness)
  • o lingurita praf de copt
Pentru glazura:

  • 3 linguri de zahar pudra
  • o lingurita apa
  • boabe de cafea
Mod de preparare:
Mixati bine ouale cu un praf de sare apoi adaugati treptat zaharul. Cand compozitia isi dubleaza volumul adaugati ciocolata topita (in baie de  aburi sau in cuptorul cu microunde) si cafeaua.
Amestecati intr-un vas faina, nessul si cu praful de copt iar in altul uleiul cu smantana. Adaugati treptat amestecul lichid apoi cel cu faina.
 Intr-o tava de muffins puneti hartiute speciale si apoi distribuiti uniform compozitia.
Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 20 minute apoi lasati-le pe un gratar la racit.
Pentru glazura amestecati zaharul pudra cu apa pana se transforma intr-o pasta. Distribuiti pe fiecare prajitura si ornati cu boabe de cafea.
Sunt minunate, merg alaturi de  cafea dar si cu un strat de branza cremoasa.
Sa aveti spor si pofta!

6 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena