marți, 17 decembrie 2013

Prajitura cu blat de cocos


Imi plac foarte mult prajiturile cu nuca de cocos. De data aceasta am ales o prajitura cu blat de cocos si o crema din galbenusuri.

Ingrediente blat:

  • 7 albusuri
  • 300 zahar tos
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 100 g nuca de cocos rasa
  • 3  linguri faina
  • o lingurita esenta de vanilie
Ingrediente crema:

  • 200 g unt moale
  • 7 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • o lingurita esenta de vanilie (+/- dupa preferinte)
Mod de preparare blat:
Mixati albusurile cu un praf de sare, adaugati treptat zaharul. Bateti bine bine pana cand spuma este consistenta apoi adaugati pe rand apa, zeama de lamaie,vanilia, faina si cocosul.
Mixati usor si turnati compozitia intr-o tava de 25*35 cm tapetata cu hartie de copt. Dati tava in cuptor (preincalzit la 180 grade) si coaceti-o pentru 13-14 minute.
Pentru crema mixati bine galbenusurile cu zaharul pudra apoi puneti vasul pe foc la aburi. Fierbeti pana se ingroasa apoi lasati la racit.
Mixati untul pana se face spuma apoi adaugati treptat crema si nuca de cocos. Pastrati cativa fulgi pentru decor.
Imbracti blatul cu crema si presarati cativa fulgi de cocos. Dupa plac puteti glazura cu un strat de ciocolata.
Lasati prajitura la rece cateva ore apoi serviti-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!


6 comentarii:

  1. Se prepara foarte simplu aceasta minunatie dulce !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, cred ca se topeste in gura! Nu am mancat blat de cocos pana acum, trebuie sa fie bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi plac prajiturile cu cocos!!!Superba!!

    RăspundețiȘtergere
  4. pufoasaaaaaaaa, cremoasa si super delicioasa, un deliciu desavarsit si apetisant de tentant :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Fac si eu aceasta prajitura. Dar peste blatul de cocos pun ciocolata topita cu frisca lichida, apoi crema. Multumesc pentru retete, sunt deosebite!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut si eu aceasta prajitura dar sub forma de tort . Compozitia pentru blat am impartit-o in doua parti si am copt 2 blaturi separate, crema din galbenusuri am pus-o la mijloc, iar deasupra crema din ciocolata amaruie cu frisca si un strop de rom ( combinatia de rom si cocos imi place foarte mult). O prajitura foarte pufoasa, usor de facut si in care mai pot fi adaugate alte ingrediente pt o combinatie exploziva de arome :) !

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena