Ingrediente blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- o lingura lapte
- un praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- o lingurita esenta de lamaie
- 200 g faina
Ingrediente crema:
- 1000 ml lapte
- 8 linguri rase gris
- un pachet unt (200 g) moale
- 200 g zahar pudra
- coaja de la o lamaie
- zeama de la o lamaie si jumatate (dupa gust)
Mixati ouale cu un praf de sare. Adaugati treptat zaharul si bateti pana isi tripleaza volumul. Incorporati praful de copt stins in lapte, coaja de lamaie si treptat adaugati faina.
Turnati compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coaceti-o in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute. Scoateti blatul pe un gratar la racit.
Pentru crema puneti laptele la fiert si cand fierbe turnati treptat grisul amestecand mereu. Fierbeti pana se ingroasa apoi lasati la racit. Mixati untul cu zaharul pudra apoi adaugati zeama si coaja de lamaie.
Adaugati treptat crema rece si mixati usor.
Taiati blatul in doua. Peste primul blat puneti 3/4 din crema, acoperiti cu cel de-al doilea blat si disribuiti peste el restul de crema.
Lasati prajitura la rece apoi taiati-o dupa plac. Blat pufos... crema acrisoara...Iubesc combinatia.
Sa aveti spor si pofta!
foarte buna !!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereDelicioasă!
RăspundețiȘtergereCrăciun fericit alături de cei dragi!
Interasanta , mai ca ma bate gandul s-o incerc azi ...
RăspundețiȘtergereCraciun linistit si imbelsugat !
CRACIUN FERICIT !!!!! RV [ERIKA]
RăspundețiȘtergereCraciun fericit si Sarbatori pline de bucurii langa cei dragi!
RăspundețiȘtergereLa multi ani ! Retete multe in anul viitor !
RăspundețiȘtergere