duminică, 29 decembrie 2013

Prajitura cu foi si blat de cocos


Prajitura aceasta cu 2 foi cu cacao, un blat de cocos si crema de vanilie va fi un deliciu pentru iubitorii de nuca de cocos. Pe la noi prin zona poarta numele de Prajitura Ana.

Ingrediente foi maro:
  • 1 ou
  • 100 g unt moale
  • 4 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao (20 g)
  • o lingurita praf de copt (5 g )
  • un praf sare
Ingrediente blat cocos:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca de cocos 
Ingrediente crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 200 g unt moale
Mod de preparare foi:
Puneti oul, untul moale si laptele intr-un vas si mixati usor. Amestecati faina cu cacaua si praful de copt si adaugati-o in compozitie. Daca e aluatul prea moale mai adaugati putina faina, daca e prea tare adaugati putin lapte.
Lasati aluatul 10-15 minute la temperatura camerei apoi impartiti aluatul in doua. Intindeti doua foi (25*35 cm) si coaceti-le (cuptor preincalzit la 160 grade) pe spatele unei tavi in jur de 12 minute.
Pentru blatul de cocos mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati treptat zaharul si mixati pana cand spuma este consistenta si nu aerata. Adaugati treptat nuca de cocos si mixati usor.
Puneti compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor preincalzit (170 grade) pentru 20 minute sau pana ce blatul se rumeneste usor.


Pentru crema mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati treptat prafurile de budinca si 300 ml de lapte. Restul de lapte puneti-l la fiert.

Puneti amestecul peste laptele fiert si amestecati mereu pana se intareste apoi lasati-l la racit, amestecati din cand in cand.
Mixati untul pana se face spuma apoi adaugati treptat budinca racita.
Asa arata crema la sfarsit.

Peste o foaie maro intindeti aproape jumatate de crema. Puneti blatul de cocos, intindeti din nou crema. Pastrati-va 2-3 linguri pentru decor. Puneti foaia maro si intindeti ultimul strat de crema. Presarati cativa fulgi de cocos si dati prajitura la rece.
Taiati-o si serviti-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!

15 comentarii:

  1. La multi ani!!! Un 2014 plin de realizari si bucurii!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superba prajiturica!!! La multi ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!
    Prajitura arata de vis ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. O prajitura eleganta si delicioasa !

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ziua va urmaresc de mult si va apreciez pentru bunatatile pe care le faceti. As avea o intrebare foile de cacao se inmoaie? va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua! As doua intrebari..daca ati putea sa ma ajutati. Foile nu contin zahar deloc? Iar la foi as putea inlocui untul cu ulei? Daca da, cam in ce cantitate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am facut prajitura sub alta forma prin urmare nu stiu ce sa va raspund. Este una dintre cele mai apreciate.

      Ștergere
  7. Multumesc frumos! Sunt gata sa o incerc! Sper sa iasa foarte bine acum de sarbatori, tinand cont ca nu am mai facut-o si nu sunt o bucatareasa prea experimentata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Delicioasa prajitura.M-a cam chinuit blatul cu nuca de cocos ca se rupe.In rest OK.
    Multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte buna prajitura, multumesc.Un pic cam sfaramacios blatul cu nuca de cocos, se lucreaza mai greu cu el dar OK.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena