Nu stiu cat va atrag pe voi prajiturile cu gem dar pe mine ma atrag mult. Un strat generos de budinca, gem de prune si un balt pufos cu migdale sau nuci acestea sunt ingredientele din prajitura aceasta.
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 225 g (15 linguri) zahar
- 110 g (18) linguri faina de migdale sau nuca macinata
- 70 g (6 linguri) faina
- 10 g praf de copt (1 plic)
- o lingurita esenta rom
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 800 ml lapte
- 120 g zahar (8 linguri)
- 2 lingurite esenta de vanilie (sau dupa gust)
- 200 g unt moale
- 350 g gem de prune (magiun)
- 50 g ciocolata pentru decor
Mixati ouale cu putina sare pana isi tripleaza volumul. Adaugati treptat zaharul, faina de migdale si faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati esenta, amestecati usor compozitia si turnati-o intr-o tava 25*35 cm tapetata cu hartie de copt. Dati tava la cuptor preincalzit la 180 g pentru 25 minute.
Pentru crema amestecati budinca cu zaharul si 8 linguri de lapte. Restul de lapte puneti-l la fiert. Cand fierbe adaugati amestecul cu budinca, fierbeti pe foc mic si amestecati mereu pana se intareste apoi lasati-l la racit, amestecati din cand in cand.
Ungeti blatul rece cu gem. Peste gem intindeti uniform budinca si apoi radeti ciocolata. Dati prajitura la rece pentru cateva ore si apoi serviti-o cu placere.
Cata placere pe colega mea cand serveste cate o prajitura cu gem...
Sa aveti spor si pofta!
Imi place cum arata, daca si la gust e tot atat de faina , trebuie sa o incerc dar nu acum :)
RăspundețiȘtergereImi place cum arata, daca si la gust e tot atat de faina , trebuie sa o incerc dar nu acum :)
RăspundețiȘtergereDelicioasa prajitura! Cu magiun este chiar pe gustul meu.
RăspundețiȘtergereDelicioasa prajitura!
RăspundețiȘtergereMersi pentru reteta! A iesit delicioasa! Toata lumea e incantata!
RăspundețiȘtergereAm facut-o si eu :) Foarte foarte buna! :*
RăspundețiȘtergereAm facut-o si eu :) Foarte foarte buna! :*
RăspundețiȘtergereEste extra ordinar de buna prajutura
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata...o sa o fac si eu.
RăspundețiȘtergereDaca nu am faina de migdale sau de nuca ce pot pune?
RăspundețiȘtergereNuca macinata.
ȘtergereDaca nu am faina de migdale sau nuca ce pot pune?
RăspundețiȘtergerearata foarte bine o sa incerc sa o fac si eu .....dar merge fara faina de migdale?
RăspundețiȘtergereAm facut reteta de 2 ori si a iesit foarte buna.Tin sa precizez ca nu sunt fan prajitura cu gem.
RăspundețiȘtergereAm facut de 2 ori reteta , este extraordinar de buna.(nu imi plac in general retetele cu gem)
RăspundețiȘtergereImi puteti spune va rog dimensiunile tavii? Multumesc!
RăspundețiȘtergereAm făcut-o de câteva ori! Este foarte bună! Mulțumim pentru reteta
RăspundețiȘtergere