Ingrediente (20 cornuri):
- 35 g drojdie
- o lingura de zahar
- 1 kg faina
- 2 oua
- 200 g zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 120 g smantana
- 50 g unt topit
- 340 ml lapte (+/- 5 ml)
- coaja de la o lamaie
- halva pentru umplut
- un ou pentru glazura
Amestecati drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza.
Bateti ouale cu restul de zahar (200g) si cu zaharul vanilat.
Cerneti faina intr-un vas in momentul pregatirii cornurile. Este un aspect important ce face ca preparatele sa fie mai pufoase. Adaugati ouale batute si drojdia lichefiata.
Adaugati coaja de lamaie, untul si smantana si framantati. Treptat adaugati si laptele. Framantati bine bine aluatul pana ce devine elastic. Lasati-l la crescut intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul (o ora - o ora si jumatate).
Rasturnati aluatul pe o planseta si rupeti din el cate o bucata de marimea unui ou. Intindeti bucata, ungeti-o cu halva si rulati-o.
Asezati cornurile intr-o tava unsa cu ulei. Ies cam 20 de cornuri.
Lasati cornurile in tava la crescut in jur de 20 minute apoi ungeti-le cu ou batut si dati-le la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 30 minute. Cand scoateti cornurile din cuptor ungeti-le cu putin unt si mutati-le pe un gratar. Lasati-le la racit apoi serviti-le cu placere.
Sunt pufoase si bune.
P.S. Daca vreti ca umplutura sa fie mai dulce amestecati halvaua cu 2-3 linguri de zahar pudra!