Acest chec este un aperitiv foarte usor de preparat si de efect.
Ingrediente:
- 500 g sunca
- 400 g telemea
- 5 oua
- 5 linguri cu varf faina
- 5 linguri cu smantana (130 g)
- o legatura de patrunjel
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingurita otet
- sare
- piper
- 2 fire de cabanos (optional)
Intr-un vas puneti sunca taiata cubulete, telemeaua rasa pe razatoarea mare, ouale batute cu putina sare (in functie de cat este de sarata telemeaua), putin piper si faina, smantana, patrunjelul spalat si tocat marunt si bicarbonatul stins cu otet.
Amestecati ingredientele si puneti jumatate de compozitie intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Puneti pe lungime firele de cabanos si acoperiti cu restul compozitiei. Dati tava in cuptorul (preincalzit la 180 grade) pentru 60-65 minute.
Scoateti checul din tava si lasati-l la racit pe un gratar de bucatarie apoi taiati-l dupa plac cu un cutit ascutit.
Sa aveti spor si pofta!
Chec-ul asta nu prea mai seamana a ceva dulce ,ma duce cu gandul la drop aproape, insa pentru mine cel care e inebunit dupa drop si sarmanele este mai mult decat o incantare o astfel de reteta, mersi fain, te mai astept cu astfel de surprize socante!
RăspundețiȘtergeresuper bun si foarte usor de facut. felicitari irina pt rete
RăspundețiȘtergereimi plac foarte mult retele tale.am facut de cateva ori checul acesta e fantastic si foarte usor de facut:)
RăspundețiȘtergere500g sunca? Esti sigura? Checul pare destul de mic sa inghita atata sunca. Te rog mai verifica o data reteta.
RăspundețiȘtergereReteta este corecta.
ȘtergereSe poate pune cascaval in loc de telemea
RăspundețiȘtergere