Orange curd este o crema facuta din suc de portocale proaspat stors si se poate utiliza la diverse prajituri si torturi. Se prepara foarte usor iar gustul este aromat si bun.
Ingrediente:
- 150 g zahar
- 150 ml suc portocale (de la 2 portocale potrivite)
- 2 oua
- 2 galbenusuri
- 100 g unt moale gras
- coaja de portocale (coaja, fara partea alba)
Intr un vas termorezistent amestecati zaharul cu sucul de portocale. Puneti o cratita cu apa pe foc si cand fierbe asezati deasupra ei vasul cu suc. Amestecati usor pana se topeste zaharul. Cam asa arata siropul cand zaharul este topit.
In alt vas termorezistent mixati bine ouale si galbenusurile. Adaugati treptat siropul fierbinte si mixati pana se omogenizeaza compozitia. Daca vreti o crema mai consistenta si nu spumoasa bateti ouale ca pentru omleta.
Puneti din nou vasul pe cratita de pe aragaz (foc pornit) in jur de 15 minute sau pana ce crema s-a ingrosat.
Luati de pe foc si adaugati untul. Mixati bine pana se topeste apoi lasati crema la racit.
Puneti dupa gust coaja de portocale si mutati crema intr-un borcan.
Pastrati-o in frigider. Din ingredientele de mai sus rezulta 400 g crema de portocale.
Sa aveti spor si pofta!
P.S. Aceasta crema merge de minune la macarons.... Reteta in curand pe blog...
minunat ;)
RăspundețiȘtergereMai sunt si alte creme care se potrivesc la Macarons? :)
RăspundețiȘtergereYamm yamm
RăspundețiȘtergerecat timp se poate pastra crema la frigider?
RăspundețiȘtergereCrema rezista la frigider si o luna!
ȘtergereAceasta crema este ok de consumat si in sarcina? Multumesc
RăspundețiȘtergereEu am incercat aceasta reteta pentru crema de.portocale insa nu s a legat deloc,a ramas extrem de.lichida desi am respectat.toti pasii descrisi...
RăspundețiȘtergereEu am.incercat aceasta reteta si crema in final.a ramas extrem de.lichida spumoasa da,dar lichida...mentionez ca am respectat pas cu pas indicatiile .
RăspundețiȘtergereCrema trebuie sa stea mult pe foc. Pana se intareste.
RăspundețiȘtergere