marți, 28 ianuarie 2014

Tarta cu sunca si cascaval


Apelez de obicei la aceasta tarta cand vreau ceva rapid si usor de gatit, ingredientele le am mereu in frigider. Se poate consuma in orice moment al zilei.

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 200 g branza de vaci (reteta AICI)
  • 100 g faina (+/- o lingura)
  • 260 g sunca (sau mortadella)
  • 200 g cascaval (sau scamorza)
  • 25 g slaninuta afumata (optional)
  • 250 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • un ou
  • sare
  • piper
  • masline pentru decor
Mod de preparare:
Framantati un aluat din unt, branza de vaci si faina. In functie de cat de tare este branza adaugati sau nu putina faina, nu trenuie sa fie un aluat foarte tare. Infasurati aluatul in folie transparenta si dati-l la frigider 20 minute.
Taiati fasii sau cuburi sunca, cascavalul si slaninunta. Ungeti o tava de tarta (diametrul 26-28 cm) cu unt si intindeti prin presare aluatul. Intindeti-l si pe margini, cam 4 cm. Pe blat asezati sunca, casacavalul si slaninuta.
Amestecati smantana cu galbenusurile, oul, putin piper si sare. Turnati compozitia uniform in tava. si ornati cu masline.
Coaceti tarta (cuptor preincalzit la 200 grade fara ventilatie) 20 minute, reduceti temperatura la 170 grade  si mai coaceti 10 minute.
 E buna calda dar si rece....
Imi place mult aluatul pentru ca este cu branza de vaci. Nu este crocant ci este pufos (nu va ganditi la aluatul de paine).
Sa aveti spor si pofta!

6 comentarii:

  1. Arata chiar bine , la prima impresie pot zice ca este precum varianta prajitura a unei pizza, motiv pentru care cred ca are priza la oricine iubeste pizza si este cel putin curios.
    Mi se pare o delicatesa potrivita pentru servirea oasepetilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu trebuie bagat aluatul un pic la copt, inainte de a adauga ingredientele? Am facut aseara si blatul a ramas complet nefacut. Esec total :(.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.